Jak oceniacie obecnie dostępne metody ocieplania nieruchomości
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Jak oceniacie obecnie dostępne metody ocieplania nieruchomości
Jak oceniacie obecnie dostępne metody ocieplania nieruchomości. Szczególnie chciałbym się skupić na omówieniu zalet pianki poliuretanowej, poznać wasze opinie. Przymierzam się do podobnej inwestycji. Dodatkowe komentarze jednak nie zaszkodzą 
Re: Jak oceniacie obecnie dostępne metody ocieplania nieruchomości
Robiłem termoizolację dachu płaskiego pianką amerykańską QuadFoam500 po wycenie online https://doskonalaizolacja.pl/kalkulator/. Podana przez nich wycena zgodziła się u mnie w 95% około. Musiałem trochę więcej pianki użyć ostatecznie, ale różnice naprawdę minimalne. W każdym razie pianka amerykańska to zupełnie inna jakość, nawet w porównaniu do europejskich standardów. Tam jednak, jak coś robią to porządnie i technologia jest niezawodna. Do tego poinformowano mnie o dożywotniej gwarancji. Nie trzeba się też zimy bać z taką pianką. Chodzi mi o instalacje, bo poleci w minusowych. Rozmawiaj z Doskonałą Izolacją to ci polecą wykonawców, którzy na tej piance już pracują i rozumieją jej specyfikę. Bo tam masz tylko komponent tak naprawdę, a wykonawca do wybrania swoją drogą. Dobrze wychodzi.