Nawierzchnia w ogrodzie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Nawierzchnia w ogrodzie
@zgrillowana kamień naturalny zawsze mi się podobał i jak w zeszłym roku z mężem postanowiliśmy zagospodarować wreszcie swój ogród postawiliśmy na posadzkę typu kamienny dywan. Zakupu dokonałam za pośrednictwem https://www.skleptechniart.pl/ . @zgrillowana zobacz sobie, z tego co się orientuję piece też powinni mieć.
-
Sklep-Instalgrunt
- Zainteresowany

Moim zdaniem bardzo dobrze sprawdzi się kostka brukowa. Wielu moich znajomych się na nią zdecydowało i okazało się to po czasie najlepszym rozwiązaniem.
-
JoachimKon
- Aktywny

U nas w ogrodzie miejsce znalazła piękna kostka Plaza Grande, ale również palisady dekoracyjne, czy m.in donice betonowe hiszpańskie oraz duńskie które możecie również zobaczyć m.in na kanale Pozbruk Youtube.
-
ZSWojtczak
- Zainteresowany

Tutaj wybór jest raczej dowolny i zależy głównie od naszej wizji. Ja postawiłbym obecnie na kamień naturalny.
Na plac zabaw w ogrodzie sprawdziła się u nas nawierzchnia z płyt gumowych od Els Poland z Krakowa. Bardzo fajna, bezpieczna, elastyczna i wytrzymała nawierzchnia, sprawdza się idealnie.
Ja z kolei jestem zwolennikiem naturalnego trawnika, oczywiście musi być zadbany aby był dopełnieniem naszego ogrodu. Kamień naturlnly lub kostka brukowa to też fajna opcja, ale raczej jako dodatek do całości.
-
JoachimKon
- Aktywny

Tutaj poszukiwania polecam także rozpocząć od Pozbruk. Uważam, że jest to świetna opcja jeżeli chodzi o jakość rozwiązań, ich cenę oraz zastosowane zabezpieczenia powłoką hydrofobową H-Plus.
Minęło już trochę czasu więc jeżeli wątek jest nadal aktualny, to koniecznie daj znać na jaki rodzaj nawierzchni do ogrodu ostatecznie padł wybór, czy też w dalszym ciągu się nad tym zastanawiasz.
Na pewno warto rozważyć wybór dobrej jakości kostki dekoracyjnej która pięknie dopełni całą aranżację wokół domu i pozwoli stworzyć idealną przestrzeń.
-
kacperski023
- Początkujący

Kostka brukowa jest praktyczna, a przy okazji ładnie wygląda. Uważam, że to jest odpowiednia nawierzchnia do ogrodu. Łatwo się ją czyści oraz jest trwała.
Jeżeli chodzi o wybór materiałów do wykonania nawierzchni w ogrodzie to ze swojej strony zdecydowanie polecam sprawdzić ofertę producenta Pozbruk u którego znajdziesz piękne kostki dekoracyjne jak Wenecja, Nostalit, czy moja ulubiona - Bruk Epoka Rustica 
U mnie idealnym rozwiązaniem okazała się kostka Nostalit 8, którą wybrałem ze względu też na dostępny kolor czyli melanż jesienny idealnie pasujący do domu z elewacją czerwonej cegły.