Program do zarządzania budowami
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Program do zarządzania budowami
Witam,
Posiadam firmę: wykonawstwo i projektowania budowlane. Firma jest dosyć młodym przedsiębiorstwem, zatrudniam około 30 ludzi. Że względu na to że praktycznie sam zarządzam wszystkim, nie umiem być wszędzie i o każdej porze. Na większych budowach mam majstrów i kierowników lecz ze względu na chaos mam tez dozo telefonów dlatego szukam programu do zarządzania budowami aby mógł z biura zarządzać wszystkim. Program którego szukam do zarządzania powinien posiadać:
-sprawdzenie listy obecności danego pracownika oraz na której się budowie znajduje.
-ze względu na to że prawie 80% ludzi w mojej firmie ma płacone od metra, chciałbym aby program miał możliwość wpisania co dany pracownik robił w każdy dzień i ile zarobił. Jego podsumowanie miesięczne ile zarobił i wydatki na danego pracownika.
-Analiza kosztów budowy, czyli żeby szło zrobić skan faktur do danej budowy.
-Możliwość połączenia z programem Norma pro.
-Wyznaczać zadania pracownikom na każdy dzień.
-Zarządzanie programem przez telefon komórkowy.
-Na której budowie znajduję się obecnie dany sprzęd, np: koparka
-Możliwość utworzenia kont dla większej ilości osób
Maksymalnie mogę dać za program 100 zł miesięcznie.
Dziękuje i pozdrawiam
Posiadam firmę: wykonawstwo i projektowania budowlane. Firma jest dosyć młodym przedsiębiorstwem, zatrudniam około 30 ludzi. Że względu na to że praktycznie sam zarządzam wszystkim, nie umiem być wszędzie i o każdej porze. Na większych budowach mam majstrów i kierowników lecz ze względu na chaos mam tez dozo telefonów dlatego szukam programu do zarządzania budowami aby mógł z biura zarządzać wszystkim. Program którego szukam do zarządzania powinien posiadać:
-sprawdzenie listy obecności danego pracownika oraz na której się budowie znajduje.
-ze względu na to że prawie 80% ludzi w mojej firmie ma płacone od metra, chciałbym aby program miał możliwość wpisania co dany pracownik robił w każdy dzień i ile zarobił. Jego podsumowanie miesięczne ile zarobił i wydatki na danego pracownika.
-Analiza kosztów budowy, czyli żeby szło zrobić skan faktur do danej budowy.
-Możliwość połączenia z programem Norma pro.
-Wyznaczać zadania pracownikom na każdy dzień.
-Zarządzanie programem przez telefon komórkowy.
-Na której budowie znajduję się obecnie dany sprzęd, np: koparka
-Możliwość utworzenia kont dla większej ilości osób
Maksymalnie mogę dać za program 100 zł miesięcznie.
Dziękuje i pozdrawiam
-
monikabert90
- Aktywny

Re: Program do zarządzania budowami
W każdej firmie, również w budowlanej, przyda się również program do efektywnego zarządzania dokumentami. Takie innowacyjne systemy, służące do zarządzania dokumentami w wersji elektronicznej, dostarcza między innymi firma Primesoft. Polecam zapoznać się z jej ofertą, bo naprawdę warto 
Na pewno polecam działanie z Berberis - funkcje sobie dopasujesz, jest tego mnóstwo, ale czy na pewno będą ci pasowały rozwiązania, to już inna kwestia. Tam masz kilka wersji systemu. Np. w podstawowej masz jedynie prosty magazyn, ale w wyższych już pełną gospodarkę. Zatem wszystko zależy od tego, na czym konkretnie wam zależy i ile możecie na to wydać.
W jakiej cenie są takie programy?
To zależy, jaki pakiet Berberis wybierzesz. Są różne. Musisz dobrać taką wersję, która będzie odpowiednia do twoich potrzeb. Ale to nie jest trudne. Koszty mogą się mocno różnic w zależności właśnie od wybranej wersji. Po prostu - musisz mieć takie rozwiązania, które faktycznie pomogą.
-
alissiamik
- Początkujący

Witam! Podobnie, jako młodszy księgowy, próbowałem skonfigurować system sprzedaży i rachunkowości w naszym małym przedsiębiorstwie, na początku wszystko działało bezproblemowo poprzez Excel. Później personel zaczął rosnąć, a także wydajność pracy, długo szukałem rozwiązania i zobaczyłem wiadomość Sviat Magerovsky, zautomatyzować proces sprzedaży i zarządzanie projektami w dość dużej firmie. Tak więc teraz cieszymy się, że mamy świetną aplikację i to było najlepsze rozwiązanie
Spróbujcie z Berberis. Ogólnie to kawał systemu ERP, który powinien wam dać dużą różnicę. Nasze doświadczenia z nim są wyłącznie pozytywne i docelowo naprawdę udało się osiągnąć coś sensownego. Jak na razie - totalna i zdecydowana zmiana na plus. A jak to wyglądało u was?
-
Jagodakokoszka
- Początkujący

Program do zarządzania budowami to tylko Enovatio Projects. Korzystałem z kilku takich programów ale w Enovatio mam wszystko:
* Zarządzanie projektami,
* zarządzanie zadaniami,
* zależności między zadaniami,
* harmonogram Gantta,
* najróżniejsze powiadomienia,
* elektroniczny obieg dokumentów wraz z repozytorium plików,
* zgłoszenia reklamacji
* zarzadzanie ryzykami w budownictwie.
Z systemu korzystamy już od kilku lat. Najpierw przetestowaliśmy demo i uznaliśmy że to chyba najlepszy program do zarządzania budowami. Cena przystępna.
* Zarządzanie projektami,
* zarządzanie zadaniami,
* zależności między zadaniami,
* harmonogram Gantta,
* najróżniejsze powiadomienia,
* elektroniczny obieg dokumentów wraz z repozytorium plików,
* zgłoszenia reklamacji
* zarzadzanie ryzykami w budownictwie.
Z systemu korzystamy już od kilku lat. Najpierw przetestowaliśmy demo i uznaliśmy że to chyba najlepszy program do zarządzania budowami. Cena przystępna.
Porównaj go sobie do Berberis - zmiana powinna być diametralna, a wiem to ze swojego doświadczenia. Nie twierdzę, że od razu będą jakieś cuda, ale krok po kroku na bank zoptymalizujesz działalność i poprawisz wyniki. Powodzenia!
Szukam VPS-a z Windows Server, ale zależy mi, żeby wszystko było legalne i gotowe do użycia – nie chcę się bawić w aktywacje, szukanie kluczy itd. Ktoś korzystał z takich usług?
Wiele firm oferuje VPS-y z Windowsem, ale nie zawsze w pakiecie jest legalna licencja
http://www.forumbudowlane.pl/