Jak zaoszczędzić na przesyłkach kurierskich?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Jak zaoszczędzić na przesyłkach kurierskich?
Jak w tytule – w jaki sposób zaoszczędzić na przesyłkach kurierskich?
Re: Jak zaoszczędzić na przesyłkach kurierskich?
Jeśli tani kurier jest potrzebny, to tylko i wyłącznie korzystam z opcji zamawiania go online, ponieważ tam jest najtaniej. Uwierz mi, że wcale nie jest to trudne, dlatego nie zastanawiaj się, tylko korzystaj! Na każdej stronie masz wszystko dokładnie wyjaśnione.
Nadaj przez internet a na pewno będziesz mieć taniej. Wielu kurierów też udostępnia sprawdzanie miejsca pobytu paczki, jak ma np. śledzenie przesyłek GLS. Wygodna opcja trzeba przyznać, nie ma mowy że coś zaginie po drodze
Również uważam, że warto nadawać przesyłki przez Internet. Dużo taniej wtedy wychodzi, a jeśli szukasz większych oszczędności to zawsze pozostaje odbiór osobisty 
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

W dzisiejszych czasach to żaden problem. Sam często wystawiam aukcje na allegro. Paczki zazwyczaj dostarczam z pomocą firmy kurierskiej tuwysylam.pl. Oferują atrakcyjne warunki współpracy i niskie ceny.
Ja jak mam coś do wysłania wchodz ena portal: sendit tam mam zestawienie wszystkich kurierów oraz ceny.
Ja podobnie ale korzystam z FASTOPOST , fajny rzetelny pośrednik, mozna znaleść kuriera w dobrej cenie, plus oferują doradztwo w każdym względzie , bo czasem ma sie problem a to z pakowaniem a to z ubezpieczeniem
Witam wszystkie osoby zainteresowane tematem przesyłek kurierskich? Jeżeli chodzi o mnie, to od wielu lat prowadzę własny sklep internetowy i codziennie nadaję dziesiątki przesyłek do moich klientów.