wykonczenie kimina

Jak dobrać właściwe izolacje do ocieplenia dachu, jaki materiał izolacyjny wybrać? Wełna mineralna a może styropian?

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

rumcajs
Początkujący
Początkujący

wykonczenie kimina

Post autor: rumcajs »

sory ze zakładam tu temat o komichach ale nie umiem znalesc podforum gdzie mial bym to umiescic

chcialem sie zapytac jak wykancza sie komin w systemie schidla oraz wentulacjie -poniewaz sam postanowilem to zrobi i wszystko jest ok tylko teraz stanolem na etapie koncowym czyli chce sobie wylac czape sam z beton tylko niewiem czy mam ja wylac pełna a moze zrobic gdzies otwory -bo jak patrze na kominy z dołu to juz sam niewiem jak to zrobic, wiele z nich ma otwory z boku a czy musza tez miec z gory i tak samo z wentyjacyjnymi
jesli ktos moze mi doradzic i napisac jak to ma byc zrobione to z gory dzieki

Młotek
Aktywny
Aktywny

Komin

Post autor: Młotek »

Schiedel produkuje różne typy kominów spalinowych, które z powodów różnej konstrukcji przewodu różnie się wykańcza. Na przykład komin typu Rondo nie kończy się przewietrzeniem na czapce komina, a typu Rondo Plus czy Quadro takiego przewietrzenia wymaga. Ale wszystkie montuje się zgodnie z dołączonym do produktu schematem. Natomiast kominy wentylacyjne z pustaków wentylacyjnych Schiedel wymagają wylotów.wyprowadzeń kanałów na zewnątrz jak inne typy takich kominów najlepiej na boki. Tak aby otwór w kominie był na przestrzał (dwustronnie)
Dodatkowe informacje można znależć na schiedel.pl.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dachy”