Cześć
Piszę w sprawie domu moich rodziców na wsi. Dom z początku XXw. Ściany zewnętrzne z pustką powietrzną,, strop drewniany. W jednym z pokoi w narożniku pojawiła się wilgoć. W zeszłym roku dom przeszedł wymianę dachu. Teraz rodzice chcą zrobić elewację i tutaj pojawia się dylemat. Czy wykonać ocieplenie ścian zewnętrznych? Czy wykonuje się ocieplenie w tego typu domach?
Ocieplenie starego domu.
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Re: Ocieplenie starego domu.
Ciężka decyzja. Warto skonsultować się z osobą posiadającą większą wiedzę i doświadczenie. Ja w ubiegłym roku korzystałem z usług firmy sin-pur. Wykonali dla mnie ocieplenie domu za pomocą pianki PUR. Zaletą tej technologii jest prosty montaż, doskonała izolacja akustyczna oraz wieloletnia trwałość.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Ocieplenie starego domu.
Podstawa to nie ruszać ścian!!! 1 ) wentylacja z odzyskiem ciepła, uszczelnienie dachu, likwidacja wodnego ogrzewania. Boże broń oklejać ściany z zewnątrz styropianem.robert1991 pisze:Cześć
Piszę w sprawie domu moich rodziców na wsi. Dom z początku XXw. Ściany zewnętrzne z pustką powietrzną,, strop drewniany. W jednym z pokoi w narożniku pojawiła się wilgoć. W zeszłym roku dom przeszedł wymianę dachu. Teraz rodzice chcą zrobić elewację i tutaj pojawia się dylemat. Czy wykonać ocieplenie ścian zewnętrznych? Czy wykonuje się ocieplenie w tego typu domach?
rekuperacja od 1989r