Księgowość w firmie - samemu, czy przez biuro rachunkowe?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Księgowość w firmie - samemu, czy przez biuro rachunkowe?
Dla mnie udało się wprowadzić wiele korzystnych zmian w moim biznesie dzięki poradom, które znalazłam na portalu Kwkstaszic.pl
Jak chcesz prowadzić samodzielnie księgowość to tylko z takim programem jakim jest Moje biuro 24. Jest to oprogramowanie którego używa większość biur, warto będzie sie nim zainteresować ponieważ dzięki niemu poprowadzisz wszystko sam i nie będziesz potrzebować nikogo do pomocy.
-
maciejj862
- Zainteresowany

To zależy od ilości dokumentów i faktur do przetworzenia. Jeśli jest ich niewiele, to wystarczy odpowiedni program, na wfirma jest dość dobry i wszystkim można zająć się samemu.
jak się ma trochę wiedzy to można samemu, ale jak się jest kompletnie zielonym to lepiej przez biuro, ja polecam biuro rachunkowe z Wielunia
Ostatnio zmieniony 04 sty 2019, 13:25 przez anik92, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jacekbratyk
- Zainteresowany

W pierwszej fazie oczywiście korzystniej będzie oddać tę część pracy w ręce ludzi z doświadczeniem. W późniejszej fazie, kiedy poznamy podstawy, nie ma raczej problemu aby rozliczać się przy pomocy platform takich jak ifirma czy też wfirma.
Wydaje mi się, że lepiej zatrudnić jakieś biuro rachunkowe.
Uważam, że księgowość rozsądniej jest powierzyć biurze rachunkowemu. Na rynku nie brakuje porządnych biur rachunkowych, które mogą się tym zająć. Ja korzystam z usług Super księgi - dzięki temu mam pewność, że w dokumentacji księgowej nie ma żadnych błędów...
ja osobiście mogę polecić biuro rachunkowe z Wielunia Cyfra.
Na fachową pomoc zawsze mogę liczyć w biurze Atoran, z którym współpracuję. Nie mam żadnych problemów z dokumentacją księgową, jak i kadrową. Jakość usług na najwyższym poziomie.
Polecam skorzystanie biura księgowego GB. Solidnie i fachowo dbają o dobre interesy klienta. Niedrogo i w przyjaznej atmosferze.
Jestem zadowolona ze współpracy z biurem księgowym we Wrocławiu. Są rzetelni i kompetentni w tym, co robią. Dbają o dobro klienta i jego czas.
Nie wiem czy już wiecie, ale są strony na których można wyszukać biura księgowe w danej miejscowości. Wyszukiwarka jest banalnie prosta w obsłudze. Poza tym na stronie są ciekawe i bardzo pomocne artykuły. Warto sobie tam zerknąć. Biuro rachunkowe najlepiej wybrać z okolicy, żeby zawsze można było podejść i wszystko wyjaśnić.
Ale po co korzystać z usług biur rachunkowych? Teraz można wszystko zrobić przez internet. W Eido znajdziecie program do księgowości online. Dzięki temu nie będziecie musieli wydawać pieniędzy na wynajem biur rachunkowych.
Jak chcesz prowadzić księgowość w firmie to polecam Ci GLC tą księgowość spółek zoo jest to bardzo dobra firma która profesjonalnie podchodzi do tematu oraz powierzonych im zadań na pewno będziesz zadowolony.
-
elabarbara
- Aktywny

Jeśli chodzi o biura rachunkowe to ja od siebie polecam współpracę z MG Finanse. Wspierają mnie zarówno w kwestiach związanych z księgowością, jak i podatkami. Zajmują się także administracją kadrowo-płacową. Zdecydowanie polecam, pełen profesjonalizm i należyta opieka.