Ocieplenie strychu pianką czy wełną mineralną ?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Ocieplenie strychu pianką czy wełną mineralną ?
Firma Pol-agma wykonuje fachowo izolacje. Specjalizują się w pracach związanych z ocieplaniem obiektów. Wykonali u mnie wszystko idealnie i terminowo. Jestem zadowolona.
Izolacja dachu poszła u mnie amerykańską pianką QuadFoam 500. Przewaga płyt OSB ogólnie, więc adhezja w tym przypadku wzorowa. Właściwości techniczne najwyższe z możliwych, a tabele produktu (certyfikowane na marginesie) zgadzają się z rzeczywistością. Dystrybutor, jedyny na kraj tej amerykańskiej pianki doskonalaizolacja.pl. Mają też listę zaprzyjaźnionych wykonawców, więc pod region ci prawdopodobnie coś doradzą. Stronkę zostawiam w celach poglądowych. Jest jeszcze kalkulator, więc od razu ocenisz, co i jak w kwestiach budżetowych. Oczywiście kalkulator poglądowy, ale mniej więcej daje obraz inwestycji. O tyle ciekawe, że w minusowych temperaturach leją piankę, bez utraty wartości. Gwarancja dożywotnia, lekko ograniczona, ale zawsze. Wiem z dobrego źródła (od zaprzyjaźnionej ekipy budowlanej), że faktycznie dotrzymują. Komfort psychiczny 
Postawiłem na amerykańską piankę QuadFoam 500 i nie bez powodu zaznaczam nazwę, bo dostawca komponentu daje nawet dożywotnią gwarancję. To jest kalkulator https://doskonalaizolacja.pl/kalkulator/, na którym liczyłem wstępnie koszty inwestycji i były niewielkie odstępstwa. Pogadałem z oficjalnym dystrybutorem, właśnie z Doskonałą Izolacją i jest duża wiarygodność. Pianka dopasowana do każdego materiału. Poza tym przyznam, ze szybkość aplikacji pianki poliuretanowej mnie mocno na plus zaskoczyła. Jak stawiasz dom energooszczędny, podobnie do mnie to raczej QuadFoam 500 to jedyne sensowne rozwiązanie. Jeszcze zaznaczę, że to pianka premium, a nie standard. Jak chcesz inwestycję konkret to warto poczytać.
Godną polecenia w wymienionym aspekcie jest firma która specjalizuje się w pracach związanych z ocieplaniem obiektów głównie z użyciem pianki poliuretanowej. Solidnie i uczciwie wykonują swoją pracę.
Pogadaj z Doskonała Izolacja, bo jako jedyni na krajowym rynku dostarczają amerykańską piankę PUR. W porównaniu do wełny izolacyjnej to jest prawdziwa przepaść jakościowa, oczywiście na korzyść QuadFoam500. Nie ma lepszej pianki PUR obecnie, a porównywałem i to srogo wiele rozwiązań. Pytałem wykonawców. Wiadomo, że każdy zachwala, ale w specjalistycznych opracowaniach amerykanie przodują w technikach ociepleniowych.
-
robertkrajcarz
- Zaawansowany

Ja sobie bardzo chwalę izolację piankową. Straty ciepła są dużo niższe niż to było przed remontem poddasza. W piance nie zalęgną mi się żadne myszy, nie będzie parcieć i zbierać wilgoci, odpada problem z pleśnią i grzybem. Co do wykonawcy to polecam Termil. Uczciwe podejście, jasne warunki cenowe, sprzątają po całej robocie, nie zostawiają syfu u klienta.
-
pawelszabla
- Aktywny

Jest bardzo dobra duża firma Cels która robi docieplenia pianką już od lat. Korzystałem z ich izolacji przy budowie domu a niedawno zatrudnialiśmy ich też do ocieplenia hali magazynowej. Bardzo fajny szybki i kompetentny kontakt, nie leją wody, można zawsze o wszystko dopytać. Dużym plusem pianki poza samym wysokim poziomem izolacji jest też fakt, że ją się bardzo szybko kładzie.
Jeżeli ocieplenie pianką pur to polecam kontakt do firmy (podaję na PW), która u nas robiła takie docieplenie. Firma jest godna zaufania i bardzo konkretna bo znają się na rzeczy.
ja osobiście polecam Remonteam i ich usługi
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Moim zdaniem ocieplanie pianką jest zdecydowanie efektywniejsze. Przede wszystkim pianka gwarantuje Ci bardzo dobrą izolację akustyczną i cieplną. Dodatkowo zapobiega rozwojowi pleśni i grzybów. Dla mnie ocieplenie wykonywała firma sin-pur.pl.
-
mariuszkowal
- Początkujący

W związku z nadchodzącą zimą chciałem ocieplić mój dom i mój wybór padł na piankę PUR i Izosafe, bo ta firma wykonywała ocieplenie domu mojego brata i bardzo mi ją polecał. Nie zawiodłem się szybko i profesjonalnie wykonana praca. Polecam
-
marek55543
- Początkujący

Zdecydowanie ocieplanie pianką, sam korzystałem z usług Vizo z podlasia i jestem zadowolony.
Ja zdecydowanie polecam firmę Folimpex. Na stronie mają duży wybór materiałów izolacyjnych. Może coś znajdziesz dla siebie.
Ja mogę polecić firmę Pana Michalskiego z Wałbrzycha. Porządne wykonanie, dobra cena, krótki termin
Możesz skontaktować się z firmą (więcej na PW), która ma bardzo dobrze przygotowaną ofertę jeśli chodzi o izolację budynków i wykorzystuje w ramach swojej działalności właśnie piankę PUR, nowoczesną formę izolacji natryskowej, która charakteryzuje się wyjątkową skutecznością i dlatego obecnie jest tak chętnie wybierana.