Nowoczesna kuchnia
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
elabarbara
- Aktywny

Re: Nowoczesna kuchnia
W nowoczesnej kuchni nie powinno zabraknąć nowoczesnych naczyń. Ja sama jak urządzałam swoją kuchnie szukałam porcelany i szkła użytkowego do kuchni. Zdecydowanie polecam porcelanę, która jest na prawdę bardzo dobrej jakości i z pewnością sie przyda. W tym sklepie masz bardzo duży wybór - https://urodastolu.pl/ . Ciężko oczy oderwać
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości warto odwiedzić doskonalewnetrze.pl , bardzo przydatna strona.
Skeliph pisze:Ja właśnie skończyłam remont swojej nowej kuchni i poszukuje teraz sprzętów agd. Jedynie co mi zostało to mikrofalówka i zastanawiam się jaką kuchenkę mikrofalową kupić. Na rynku jest bardzo dużo modeli możecie mi pokazać jakie Wy macie?
Nie będe wymieniała konkretnych marek, ale postaraj się zadbać by był to jakiś porządny producent, aby uniknąć ewentualnych problemów z gwarancją.
Postawiłem na styl klasyczny z jakby takimi skórzanymi dodatkami w meblach kuchennych od http://indecokrakow.pl. Zarysowałem mniej więcej wizję, a dostałam meble jeszcze lepsze w rzeczywistości. Inwestycja jakaś tam jest, ale meble na długie, długie lata. Jakość zdecydowanie wyższa od marketowych wynalazków.
-
katarzynaMO
- Początkujący

Ja Ci mogę polecić mikrofalówkę. Z żadnego innego sprzętu nie jestem zadowolona tak ja z niej. Pomijajac fakt, ze oczywiscie działa bez zarzutu to po prostu jest PRZEpiękna! Nie była najtańszym zakupem ale przysięgam, że jest warta każdej złotówki.To jest model bodajże KMO 252 G B z Kernau. Nas praktycznie cały dzień nie ma w domu więc często z niej korzystamy jak odgrzewamy coś wieczorem. Ja tez mam sporo mrożonek, więc mi też służy do rozmrażania często.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Tak jak wielokrotnie podkreślaliśmy. Nowoczesność to nie tylko ładny wygląd i drogie materiały, ale nade wszystko funkcjonalne i praktyczne wnętrze.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
-
katarzynaMO
- Początkujący

O to to 
przeważnie designpaniKomandor pisze:A co dla was oznacza nowoczesna kuchnia - łączenie kolorów, funkcjonalność czy design?
przeważnie designpaniKomandor pisze:A co dla was oznacza nowoczesna kuchnia - łączenie kolorów, funkcjonalność czy design?
Powiem szczerze, że dla mnie nowoczesność to te wszystkie cechy razem. Nie ma nowoczesnej kuchni bez funkcjonalności - więc to będzie dla mnie ta najważniejsza cecha.kasia301 pisze:przeważnie designpaniKomandor pisze:A co dla was oznacza nowoczesna kuchnia - łączenie kolorów, funkcjonalność czy design?
Kiedyś nie ważne czy ciężki garnek był dostępny czy nie ważne że był. Środki czystości nad kuchenką? Czemu nie? Teraz tego już nie ma, najważniejsze to wygoda i wszystko pod ręką.
No tak, ta funkcjonalność jest najważniejsza. Ja w swojej kuchni spędzam całkiem sporo czasu, to dlatego, że uwielbiam ciągle coś pichcić, a moje dzieciaczki zawsze chcą mi w tym pomagać, a ja wcale im tego nie zabraniam. Jednak wygląd ma duże znaczenie, szafki szafkami ale reszta tez musi pasować. Jak dla mnie ważna jest również swoboda poruszania się po kuchni, my między innymi dlatego duzy, masywny stół zastąpiliśmy mniejszym, a teraz zamierzamy kupic do niego proste krzesła i chyba zdecydujemy sie na te amadeo z slf24.pl. Naprawde są fajne i zajmą nam mniej miejsca niż te, które mamy.
iza72
Dla mnie wlasnie wazne jest to, zeby w kuchni wszystkie rzeczy byly pochowane, zeby jak najmniej bylo widocznych. Fukcjonalna, dobrze zaprojektowana kuchnia http://www.jago-kuchnie.com.pl/katalog/ ... yczne.html to dobre rozwiazanie. Wlasnie mi chodzi o to, zeby bylo jasno w kuchni, ale tez funkcjonalnie.
Na nowoczesną kuchnię wpływ ma kilka czynników i warto zacząć od wyboru kolorystyki ścian jaki podłogi, płytek. Druga sprawa to oryginalne meble na które warto postawić, co sądzicie o tych zamawianych na wymiar?
Ja właśnie jestem świeżo po remoncie kichni i pamiętam, że miałam duży problem żeby znaleźć sklep i wybrać meble nowoczesne ale jednocześnie ciepłe. wreszcie znalazłam ten sklep http://www.maced.com.pl/
w sumie racja. z drugiej strony nawet funkcjonalność jest niewystarczająca, kiedy wszystko wygląda jak moja kuchnia z lat 90 (czyli żle)NEDmeble pisze:Powiem szczerze, że dla mnie nowoczesność to te wszystkie cechy razem. Nie ma nowoczesnej kuchni bez funkcjonalności - więc to będzie dla mnie ta najważniejsza cecha.kasia301 pisze:przeważnie designpaniKomandor pisze:A co dla was oznacza nowoczesna kuchnia - łączenie kolorów, funkcjonalność czy design?
Kiedyś nie ważne czy ciężki garnek był dostępny czy nie ważne że był. Środki czystości nad kuchenką? Czemu nie? Teraz tego już nie ma, najważniejsze to wygoda i wszystko pod ręką.