Jakie krzewy, kwiaty i rośliny do ogrodu?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jakie krzewy, kwiaty i rośliny do ogrodu?
Na stronie floribunda macie opisane najpiękniejsze róże do ogrodu. Myślę, że tego typu krzewy to podstawa i to niezależnie od tego czy mamy niewielki ogród czy też sporych rozmiarów posiadłość. Warto zainwestować w taki gatunek, który będzie miał u nas odpowiednie warunki.
Jeśli chodzi o krzewy owocowe, to obowiązkowo malina, agrest, borówka amerykańska, uwielbiam te owoce i lubię mieć możliwość, aby sobie zerwać świeże proste z krzaczka 
Wszystko zależy od naszego gustu i warunków jakie mamy w ogrodzie. Ja sporo roślin kupowałem na stronie futuregardens.pl, bo mają duży wybór ciekawych okazów, które trudno znaleźć gdzie indziej, no i zakupy przez internet są jak dla mnie najwygodniejsze. Oczywiście kupując rośliny przez internet, trzeba zawrócić uwagę, by sprzedawca dobrze je zapakował i zabezpieczył na podróż - ale tym nie było nigdy problemu.
Gdy tworzymy ogród, zazwyczaj skupiamy się na roślinach wysiewanych z nasion. A pomyślałaś, że te sadzone w cebulach, również są wyjątkowe? Bo mi wydaje się, że gdy postawimy na takie http://rabata.com.pl/w/2018/08/29/zakochaj-sie-w-cebuli/ sadzonki, nasz ogród będzie jeszcze piękniejszy.
Mam pytanie o rodzaj trawy do ogrodu. Czy to dobry pomysł żeby zamiast wysiewania trawnika położyć trawę z rolki dodam, że bardzo mi zależy na czasie i niespecjalnie mogę czekać aż wysiewany trawnik wyrośnie. Zresztą to zawsze trochę loteria czy wyjdzie ładnie taki trawnik.
-
marcinmalinka
- Aktywny

Na ogrodnictwie niestety się nie znam i mam mało czasu aby pogłębić wiedzę. Na szczęście z odsieczą przyszła firmazmarzlak pisze:Mam pytanie o rodzaj trawy do ogrodu. Czy to dobry pomysł żeby zamiast wysiewania trawnika położyć trawę z rolki dodam, że bardzo mi zależy na czasie i niespecjalnie mogę czekać aż wysiewany trawnik wyrośnie. Zresztą to zawsze trochę loteria czy wyjdzie ładnie taki trawnik.
Z takich jadalnych roślin albo tych dających owoce, to na pewno chciałabym, aby na mojej działce pojawiły się maliny, agrest i obowiązkowo borówka amerykańska 
Też lubię maliny. Agresty już średnio.
Jeśli już o krzewach, kwiatach i roślinach mowa, to jakie jest Wasze zdanie na temat marihuany? Natknęłam się ostatnio na sklep internetowy ganjafarmer zajmujący się sprzedażą ich nasion i zastanawia mnie, w jakim celu się je kupuje, jeśli jej uprawa jest nielegalna?
-
Nuputrient4
- Początkujący

Moim zdaniem najlepiej posadzić tuje 
-
nieZadlużony
- Aktywny

może jakieś owocowe?
Wydaje mi sie, że warto zainwestować w krzewy owocowe, bo oprócz tego że dobrze się prezentują to przy okazji masz z nich smaczne owoce. A wydaje mi się, że maliny, to bardzo dobre owoce. Widziałam że sklep sadowniczy.pl ma spory wybór różnych krzewów.
-
FutureGardens
- Początkujący

Wszystko jest tak na dobrą sprawę kwestią naszego gustu, ja osobiście polecam zarówno krzewy owocowe jak i typowo ozdobne, podobnie zresztą jeżeli chodzi o drzewka. Ich szeroki wybór znajdziecie u nas, chętnie doradzimy 
Ja tam się nie znam na takich sprawach.
Na Twoim miejscu wybrałabym rośliny iglaste.