Jakie kupić okna?

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Marek111
Początkujący
Początkujący

Jakie kupić okna?

Post autor: Marek111 »

Witam wszystkich!

Jakie kupić okna? Mam wybór w swoim mieście Oknoplast Kraków, JOCZ, Petecki. Które będą najlepsze? Z góry dziękuje za pomoc

pzs

Post autor: pzs »

Stoje przed podobnym wyborem tylko że w innym mieście i mam do wyboru inne firmy (Oknoplast ma swój oddział w moim mieście) i z tego co użytkownicy napisali na tym forum należy zwrócić na to co oferują i w jakiej cenie. Druga sprawa to popytać znajomych, z której firmy skorzystali i jaką mają opinie o ekipie montującej okna.

Dwa okna R+R/U,
Natenczas mam wybór pomiędzy:
- 5 lat gwarancji, profil Aluplast Ideal 4000, 5 komór, okucia GU, szyba k=1,0, cena z pełnym montażem brutto - 1860zł
- profil Veka Efektline Comfort, okucia Roto NT, cena z pełnym montażem brutto - 1970zł
- profil Deceuninck Idea, 5 komór, okucia Roto lub Secustik, cena bez montażu netto - 1800zł
- 7 lat gwarancji, profil belgijski, 3 komory, okucia Roto NT, cena z pełnym montażem brutto - 2210zł
- brak szczegółów, cena z montażem brutto - 1700zł

Proszę o jakieś opinie, jakąś ocenę ceny do jakości.

raszyn13
Początkujący
Początkujący

Post autor: raszyn13 »

Ja kupiłem OknoPlast Kraków i jestem zadowolony z negocjacji .Montaż musisz sobie dopilnować . :lol:

pepers
nawrócony - nie spamuje

Post autor: pepers »

witam,
jeśli chodzi o profil to polecam SCHUCO CT70 (5k) lub troszke droższy Schuco Si82 (6k)
według mnie oraz wielu niezależnych ekspertów jest to najlepszy europejski profil

Si82 - mistrzostwo świata jak dla mnie

później klasyfikują sie takie profile jak: salamander, kommerling, brugmann, veka

jeśli chodzi o okucia to trudno jednoznacznie opisać - osobiście jestem przekonany do Winkhaus'a chociaż Roto też są dobre z opinii

kwestia tylko dobrego sprawdzonego producenta - na pewno nie patrzyłbym na markę, logo lub reklamę w gazecie czy baner przy drodze - najlepiej iść do jakiegoś lokalnego producenta - może was wpuści na produkcje i zobaczycie jak to jest faktycznie robione lub zaczerpnać opinii sąsiada, znajomego który kupił okna na interesującym Was profilu

Jakbyście byli z okolic Konina to mógłbym polecić dobrego dealera, który specjalnie dobiera okna pod indywidualne oczekiwanie klienta no i oczywiście sam je montuje

pozdrawiam

kw
Początkujący
Początkujący

Post autor: kw »

Okno powinno charakteryzować się wysoką jakością przy konkurencyjnej cenie, a poza tym zapewniać izolacyjność cieplna i akustyczna, szczelność, mikrowętylację oraz podwyższenie wytrzymałości na włamanie. Dodatkowo powinny mieć estetyczny wygląd zewnętrzny. Należy również pamiętać o profesjonalnej brygadzie monterskiej. Większość wymienionych przez Pana producentów spełnia te warunki. Reszta to kwestia ceny. Ja osobiście polecam stolarkę na profilach w systemie AURA. pozdrawiam.

Marek111
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marek111 »

Zdecydowałem się na okna Peteckiego o profilu Rehau. Uważam że są bardzo dobrej jakości. Monterzy kiepscy zwróćcie na to uwagę dobre wstawienie to połowa sukcesu.

sitarek

Re: Jakie kupić okna?

Post autor: sitarek »

Zajrzyj do gazety internetowej eFachowiec, w aktualnym numerze zostały poruszone tematy dotyczące zakupu okna oraz ich montażu i konserwacji. http://www.efachowiec.info/?site=numer_2011_1

malgorzattttaa
Początkujący
Początkujący

Post autor: malgorzattttaa »

Ja mam okna drewniane z pol-skone (dostępne są w wielu miejscach w Polsce) już od dłuższego czasu. Są szczelne, ciepłe i tak naprawdę nie potrzebują tak częstej konserwacji jak wiele osób sie tego obawia. Grunt to znaleźć porządną firmę i naprawdę solide okna, które nie wypaczą sie po roku czy też dwóch.

prospektinwestycje
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: prospektinwestycje »

7 komorowe z profilu Spectus. Specyfikacja na www.remont-kompleksowo.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”