Zabudowa glazurą brodzika.

Łazienka w stylu nowoczesnym czy klasycznym? Jaką wybrać armaturę łazienkową i kolor płytek? Wanna czy prysznic? Jak zaaranżować małą łazienkę w bloku? Takie pytania zadaje sobie każdy, kto ma przed sobą wizję remontu łazienki.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

zielony08
Początkujący
Początkujący

Zabudowa glazurą brodzika.

Post autor: zielony08 »

Witam, szukałem ale nic nie znalazlem. Jak mam zabudować glazurą półokrągły brodzik? Mam przecinać je na kilka częsci w zdłuż? Proszę o pomoc.

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

Właśnie tak się to robi.Przykleja się paski 3-4cm.Tylko nie zapomnij o pozostawieniu okienka rewizyjnego do syfonu.Polecam syfon McAlpine.Nie ma tak wielu nakrętek jak inne.Takie nakrętki lubią się z czasem luzowac.
adam

zielony08
Początkujący
Początkujący

Post autor: zielony08 »

Ok dzięki serdeczne.

Spitfire
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Spitfire »

Oczywiście krawędzie trzeba szlifować a cięcie trzeba wykonać dokładnie, bo czasem nawet 1 mm różnicy szerokości kawałka na dole i na górze może popsuć efekt. Obędzie się bez szlifowania, jeśli dysponujesz maszyną na wodę. Ostrej krawędzi po cięciu ręczną maszynką nie wolno zostawiać ,ale to chyba oczywiste.

pers
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: pers »

Brodzik możesz też zabudować z murkiem , wtedy można obudowe załamać na trzy razy. Czasem to wychodzi ładniej niż cięcie pasków :)

Mateusz Płotka
1 - ostrzeżenie!

Post autor: Mateusz Płotka »

ja obudowałem swój brodzik dekorami które wyglądają jak pionowe listwy zespoinowane fugą, nie pamiętam nazwy ale są to płytki z Polcoloritu kuione na lazienki24.pl Dekor skąłdał się bodajze z 6 listew , był łamany co 2-3 listwy i wyszło idealnie, bez kantów i płynnie, połokragło polecam

Sebastian R
Początkujący
Początkujący

Post autor: Sebastian R »

Najlepiej załamać go na trzy z około pięciocentymetrowym wypustem na około lub bardzo precyzyjna praca fachowca .
Pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łazienki”