Praca jako pomocnik wykończeniowy.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Praca jako pomocnik wykończeniowy.
WItam,
Mam 20 lat i pracuje jako pomocnik wykończeniowy w Warszawie. Mam wątpliwości co do moich zarobków tj.13zł/h (oczywiście bez żadnej umowy). Umiem wykonywać gładź, wyszlifować, malować ściany/sufity/drzwi/futryny zrobić prostą scianke z płyt kg, położyć panele. Pracuję w miesiącu w każdą sobote. Często zdarza się ze siedze w pracy po 12h. Co daje około 210h w miesiącu. Pracuję tylko z jedną osobą tj. szef.
Chciałbym się dowiedzieć czy te wynagrodzenie jest adekwatne do moich umiejetnosci . j
Jeśli nie to ile powinienem brać za godzine pracy?
Mam 20 lat i pracuje jako pomocnik wykończeniowy w Warszawie. Mam wątpliwości co do moich zarobków tj.13zł/h (oczywiście bez żadnej umowy). Umiem wykonywać gładź, wyszlifować, malować ściany/sufity/drzwi/futryny zrobić prostą scianke z płyt kg, położyć panele. Pracuję w miesiącu w każdą sobote. Często zdarza się ze siedze w pracy po 12h. Co daje około 210h w miesiącu. Pracuję tylko z jedną osobą tj. szef.
Chciałbym się dowiedzieć czy te wynagrodzenie jest adekwatne do moich umiejetnosci . j
Jeśli nie to ile powinienem brać za godzine pracy?
Re: Praca jako pomocnik wykończeniowy.
W Warszawie za takie ochłapy chyba nikt normalny nie pracuje. Szefowi powiedz, że niech jeleni szuka w jeleniogórskim a gdyby zaczął cię straszyć, że" na Twoje miejsce jest dziesięciu" rzuć tą niewolnicza pracą od razu.
Na lokalnym portalu znalazłem takie ogłoszenie :
"Dodano 5 dni temu, 01.07.2018 20:41
Szukam pracy ogòlnobudowlanka ocieplenia gładzie zabudowy itd
Szukam pracy na terenie Podhala tylko płatne co tydzień szefom wszystkich szefów oferującym15 zł na godzinę z góry dziękuje po niżej 18 nie wychodzę z domu uczciwych zapraszam do kontaktu "
Na lokalnym portalu znalazłem takie ogłoszenie :
"Dodano 5 dni temu, 01.07.2018 20:41
Szukam pracy ogòlnobudowlanka ocieplenia gładzie zabudowy itd
Szukam pracy na terenie Podhala tylko płatne co tydzień szefom wszystkich szefów oferującym15 zł na godzinę z góry dziękuje po niżej 18 nie wychodzę z domu uczciwych zapraszam do kontaktu "
Tego typu prace są serio dobrze płatne. Cieżko jednak samemu sie przebić, lepiej zacząć od pracy przez jakaś agencje pracy jak np EuroKadra. Szybko znajda Ci pracę, a i oferty mają korzystne.
BOB-BUDOWNICZY
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Wydaje mi się, że w takich zawodach jest dosyć dużo pracy, warto znaleźć uczciwego pracodawcę, który zadba o Ciebie. Nawet dzisiaj czytałam o zawodach deficytowych w Krakowie http://odkryty.net/praca-w-krakowie-lis ... -2018-roku warto szukać, żeby znaleźć odpowiednie miejsce dla siebie. Może rozszerzysz kompetencje i wtedy będziesz miał więcej możliwości.
Wszystko czego możesz dowiedzieć się odnośnie zarobków znajdziesz na portalu http://www.pracawbiurze.pl/umowa-o-dzie ... i-podatek/ jest on przydatny, bo w jednym miejscu są zarówno informacje na temat praca, inwestowania, jak i nawet wyboru studiów.
Może sam spróbuj zacząć działać. Znacznie więcej byś zarobił, a sporo umiesz. Korzystaj z dobrych materiałów, kup potrzebne sprzęty i działaj. Polecam Ci Arsen, tam kupisz większość potrzebnych rzeczy na start.
Moim zdaniem Ukraińcy trochę zaniżyli stawki ale tak niskie pieniądze to przesada.
Kolega ma 15zł na godz w małym mieście.
Jest teraz wiele dobrych ofert na rynku, jednak tylko niektóre są warte uwagi na dłużej. Do takich na pewno moim zdaniem należy rachunek w Nest Banku http://opinier24.blogspot.com/p/bank-ne ... platy.html mający wiele ciekawych opinii na forach.
Kolega ma 15zł na godz w małym mieście.
Jest teraz wiele dobrych ofert na rynku, jednak tylko niektóre są warte uwagi na dłużej. Do takich na pewno moim zdaniem należy rachunek w Nest Banku http://opinier24.blogspot.com/p/bank-ne ... platy.html mający wiele ciekawych opinii na forach.
Na budowie pracuje mój chłopak, tyle, że w Niemczech i tak nie ma na czego się doczepić. Dobrze zarabia, materiałów nigdy nie brakuje, wszystko jest ok
Za taką stawkę to chyba 10 lat temu się pracowało. W tym roku robiła mi firma podbitki 30km od Krakowa wieś i wymieniali rynny i mieli 25 zł na godzinę netto z umowami i też jeden miał 19 lat. Pracy jest teraz pełno a 13 zł w Warszawie to WYZYSK nie nabijaj komuś kasy ale jeśli coś już umiesz bierz drugiego i otwieraj firmę:) życzę powodzenia
Dobrze prawisz kolego.
Za taka stawkę to jest czysty wyzysk, więcej byś zarobił już na umowie XD
A nie myślałeś o robocie za granicą ale legalnie, lepszy hajs za to wpaduje. Kumpel pracuje w InServ i sobie ich zachwalał że spoko warunki są, sam się zastanawiam czy nie pracować tam
A nie myślałeś o robocie za granicą ale legalnie, lepszy hajs za to wpaduje. Kumpel pracuje w InServ i sobie ich zachwalał że spoko warunki są, sam się zastanawiam czy nie pracować tam
Szczerze mówić, to jak zależy Wam na pracy w sprawdzonej firmie to polecam bud-invest. Fajny młody zespół, firma szybko się rozwija, możliwość awansu i dobre pieniądze.
Polecam zdecydowanie.
Polecam zdecydowanie.
-
kamilkamsd
- Początkujący

No ja też bym się na twoim miejscu zastanowił za robotą za granicą. Masz na stronie pracawue.pl podane widełki i jakie są koszty życia mniej więcej. Nie masz doświadczenia albo języka nie umiesz to nic, nie każda oferta tego wymaga. W Polsce zwłaszcza teraz to się po prostu nie opłaca robić 
Da się tak przyzwoicie zarobić? Po jakim czasie?
A jak się zapatrujecie na takie szkolenie okresowe BHP pracowników administracyjno-biurowych https://www.tarbonus.pl/produkt/szkolen ... -biurowych/ ?
Warto?
A jak się zapatrujecie na takie szkolenie okresowe BHP pracowników administracyjno-biurowych https://www.tarbonus.pl/produkt/szkolen ... -biurowych/ ?
Warto?