JAKI DACH
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
JoachimKon
- Aktywny

Re: JAKI DACH
No to w takim razie polecam sprawdzić również propozycje od Braas. W naszym przypadku świetnie sprawdziła się dachówka ceramiczna i jak najbardziej polecam zwrócić uwagę na to pokrycie dachowe oraz ich pozostałe akcesoria dachowe m.in membrany, izolacje, czy taśmy uszczelniające.
-
KolosRes22
- Aktywny

- Kontakt:
I ja jestem za wyborem dachówki, dlatego w pełni zgadzam się z poprzednikiem ponieważ blachodachówka to od setek lat najpiękniejsze pokrycie dachowe które jednocześnie wyróżnia się dobrą jakością wykonania i zastosowanych zabezpieczeń.
Jeżeli już mówimy o pełnym dachu to oprócz samego pokrycia dachowego bardzo ważne są również pozostałe akcesoria dachowe oraz element do obróbek dekarskich dlatego ze swojej strony zdecydowanie mogę polecić Ci abyś sprawdził ofertę eblachy.pl moim zdaniem zdecydowany numer jeden jeżeli chodzi o wybór, jakość i ceny (o czym upewnisz się sam). Nam znacząco ułatwili pracę, a wszystko było na budowie w wyznaczonym terminie.
Sam też nie wiedziałem do końca na co się zdecydować. Nie oszukujmy się - wybór jest bardzo duży. Z pomocą przyszła mi panorama dachów. Duży wybór, można porównać co i jak. Jak dla mnie - super opcja.
A ja mam mały, szkieletowy z poddaszem użytkowym, niską ścianką kolankową, dachem dwuspadowym i sobie chwalę. Drugi raz zrobiłabym dokładnie to samo. Nie potrzebowałam molocha tylko domek. Szybko się nagrzewa.
Także moim zdaniem, jeśli nie ma się dużej rodziny to nie warto iść w koszta i budować wielkie domisko, które później trudno utrzymać lub nawet ogrzać.
Jeśli chodzi o pokrycie to wybraliśmy blachę trapezową. Dobrze się sprawdza.
Także moim zdaniem, jeśli nie ma się dużej rodziny to nie warto iść w koszta i budować wielkie domisko, które później trudno utrzymać lub nawet ogrzać.
Jeśli chodzi o pokrycie to wybraliśmy blachę trapezową. Dobrze się sprawdza.
http://www.forumbudowlane.pl/
-
Marek Kraska
- Początkujący

Dach powinien być bezpieczny, łatwiej o to, jak jest prosty, bez lukarn czy załamań, dobrze też żeby zadbać o jakość drewna na więźbę - czy to wiązarową czy krokwiową, no i pokrycie - wg mnie najlepsze jest ceramiczne, a z ceramiki z kolei wybieram Roben, w dobrej cenie, jakości i z super gwarancją! No i jeszcze kwestia ścianki kolankowej - to wcale tak nie działa, że im wyższa, tym lepiej, tutaj sprawdza się złoty środek, naprawdę.
-
michalpoplawski95
- Początkujący

Ja mam wyłącznie dobre doświadczenia z blachodachówką z Regamet
Dokładniej mówiąc, poszliśmy w klimat paneli dachowych. Efekt naprawdę spoko. Wytrzymałość jeszcze bardziej spoko. Początkowo miałem decydować się na ceramikę, ale zrezygnowałem. Doszedłem do wniosku, że nie warto ucierać powielanych stereotypów, jakoby blachodachówka była gorsza od zwyczajnych dachówek. Dobra firma = dobry efekt i rozwiązanie na lata.
-
konradkaminski134
- Początkujący

Postawiliśmy wraz z żoną na blachodachówkę dwumodułową w firmie Regamet. Chcieliśmy coś nowoczesnego i wybraliśmy model Mona duo. Wygląda bardzo nowocześnie i klasycznie. Mamy powłokę Granite Ultramat. Od tamtej pory minął już jakiś czas i szczerze powiedziawszy, nie widzę najmniejszych śladów zużycia. Blachodachówki potrafią wytrzymać naprawdę dłuuuugo – pod warunkiem, że zdecydujesz się na odpowiednie rozwiązanie
Nasze mogę ci absolutnie polecić.
-
kacpernowakowski1789
- Początkujący

Ja mam bardzo dobre skojarzenia z blachą na dachu. Wiem, wiem… sceptycy od razu się odezwą, że się mylę. Od 5 lat mam panele dachowe z firmy Regamet. Chciałem coś ponadczasowego. Mam nowoczesny dom, więc chciałem, żeby wszystko dobrze się komponowało. Nasłuchałem się opinii, że niby blachodachówki ustępują tradycyjnym dachówkom. Obawiałem się, ale zrobiłem research i okazało się, że jeżeli trafisz na dobrego producenta, to nawet blacha jest w stanie wytrzymać dłuuuugie lata bez śladu użytkowania
Cieszę się z tej decyzji, bo wyszło to korzystnie cenowo, ale również dach nie stracił przy tym na jakości. Takie jest moje skromne zdanie. Mam nadzieję, że nikt nie zje mnie za jego wyrażenie ☺ Pozdrawiam