Żywienie psa
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
ladyinblueeee
- Początkujący

Re: żywienie psa
mój pies je tylko karmę
-
klaussspol
- Aktywny

Sam miałem jeszcze niedawno spory problem z doborem odpowiedniej karmy dla swojego psiaka. Ostatecznie okazało się, że jeśli chodzi o karmy dla psów, największy wybór jest tutaj krakvet.pl. Na prawdę, nawet jesli potrzebujecie karmy weterynaryjnej, tutaj ją znajdziecie
Trzeba zapewnić psu suchą i mokrą karmę. U mnie sucha karma leży cały czas w misce, a mokrą daje dwa razy dziennie. Co do samej karmy to wszystko zależy od preferencji psa i od tego czy jest na dworze czy w domu. Generalnie na pewno warto sobie zerknąć do sklepu zoologicznego, bo mają spory wybór.
Ja kiedyś kupowałam karmę normalnie w markecie, ale coś mój piesek zaczął chorować. Kolega mnie nakierował na weterynarza który kazał mi wykluczyć taką karmę całkowicie i wprowadzić coś całkiem innego. Polecił mi konkretny produkt odpowiedni do wagi i rasy pieska. Teraz już mój pupil jest całkowicie zdrowy i wesoły.
ja zawsze stawiam na karmę z mięskiem
Skoro twoj piesek jest taki chorowity to moze poczytaj o diecie typu BARF. Bardzo dobrze wpływa na zdrowie psów, kotów, jest oparta na karmieniu ich surowym mięsem 
-
nieZadlużony
- Aktywny

ja karmię psa ryżem i wątróbką 
My jakiś czas temu zainteresowaliśmy się tematem diety barfowej. Da się zauważyć, że cieszy się coraz większym powodzeniem i w zasadzie się nie dziwię bo my już po kilku tygodniach zauważmy wiele pozytywnych zmian. Używamy konkretnie karm barf primex. Ogromny wybór jeśli chodzi o smaki ( cielęcina, indyk, kurczak, wołowina). Zero chemii, tylko wartościowe składniki!
Znajdź jakiś internetowy sklep zoologiczny i tam poszukaj dobrej karmy dla psa. Patrz na zawartość mięsa, witaminy i minerały. To żarcie z marketów to sam syf, już lepiej dawać na obiad psu to co się zjadło samemu 
Nie mam psa, więc za bardzo się na tym nie znam.
tomi12 ja też bardzo cenie sobie wartości odzywcze tych karm barf original. Generalnie to jedna z lepszych diet - pełnowartościowa, odżywcza, rozsądna pod kątem cenowym.
-
Marcin_1985
- Początkujący

Re: Żywienie psa
Mam w domu dwa teriery. Na początku jadły karmę (i to nie jakieś pedigree tylko tą z wyższej półki) i co chwilę, a to problemy żołądkowe, a to wysypki. Zaczęliśmy gotować dla nich (wielki gar ryży z podrobami, kurczakiem czy indykiem, do tego marchewka - i mrozimy w małych porcjach) i od razu się poprawiło! a jak wsuwają!
-
bruno.koj85
- Zainteresowany

Ja stosowałem dla psa mokrą karmę dolina noteci i byłem zadowolony. Niestety pies zachorował na nowotwór i musieliśmy uspać ale co do karmy to sobie chwaliłem.
Pies musi sam wiedzieć, co mu smakuje.
-
gargamello
- Początkujący

Witajcie , niedawno stałem się posiadaczem małego pieska . Jakie jest Wasze podejście do kwestii żywieniowej ? Czy można mu podawać na przykład to , co mi zostanie ze śniadania , obiadu , kolacji ? Czy konieczne jest po prostu kupowanie karm aby zwierzak dobrze i prawidłowo się rozwijał ?