Problem z ciepłą wodą

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

bardos
Początkujący
Początkujący

Problem z ciepłą wodą

Post autor: bardos »

Witam
Mam taki problem w domu.
Mam podkowę w piecu kaflowym do podkowy z podkowy ciepła woda idzie do bojlera.
Wszystko chodziło jak trzeba przez 10 lat ale od wczoraj obieg jak by stał się wony woda za wolno krąży. Czego to może być przyczyna ???

74
Aktywny
Aktywny

Post autor: 74 »

a skąd wniosek że obieg stał się wolny ?(jakie objawy ?)

bardos
Początkujący
Początkujący

Zbiornik wolniej staje się cieply tak jak by wodę ciepłą wolno wtłaczało.

74
Aktywny
Aktywny

Post autor: 74 »

wygląda na to że podkowa zarosła kamieniem od wewnątrz , lub zawalona popiołem z zewnątrz , ale takie cuda nie zdarzają się z dnia na dzień

bardos
Początkujący
Początkujący

Wyciągnełem podkowę wczoraj była troche zaleziona kamieniem wyczyściłem ją troche a przy okazji duchnołem w rury w których jest przelot i tu rodzi się pytanie co jest grane???
Acha bym zapomniał przed wyciągnięciem podkowy to zadarzyło się tak dokładnie we wtorek
rura z ciepłą wodą która dochodzi do zbiornika była tak nagrzana że nie można było na niej ręki utrzymać. a w zbiorniku zimna woda (Zimny zbiornik) Prętko musiałem piec wygasić żeby rur nie porozrywało.

mezik0
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: mezik0 »

poprostu w potkowie niema dobrego obiegu powrotnego zależy jak ona jest zbudowana .

bardos
Początkujący
Początkujący

Aha ok dzięki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”