tu się zgodzę. najlepsze rozwiązanie elewacyjne. Kingspan to marka sama w sobie, ma najlepsze parametry izolacyjne też często jest wykorzystywana na zewnętrzne izolacje i to nie tylko hal, ale też biurowców i innych (ze względu na duże możliwości kreatywne)kosmo3 pisze:Niewątpliwie świetne rozwiązanie stanowią płyty warstwowe
Budowa hali
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Budowa hali
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Co sądzicie o systemie nawilżania powietrza? Macie w tym temacie jakieś doświadczenia? Właśnie szukam sprawdzonej firmy oferującej tego typu system. Jak dotąd spodobała mi się oferta firmy synapo.pl. Korzystaliście może z ich usług?
Ja budowę hali powierzyłem firmie Commercecon. Z efektu końcowego jestem bardzo zadowolony. To co mi się w tej firmie spodobało, to fakt, że zajęła się dosłownie wszystkim - od przygotowania projektu, aż po realizację budowy, nie angażując mnie przy tym zbytnio - w dniu oddania budynku mogliśmy wejść do niego i rozpocząć prace.
Polecam skonsultować to ze specjalistą. Ja korzystałem z JPP Projekt.
-
Albatros348
- Aktywny

Decydując się na budowę hali warto postawić na jak najwyższej jakości materiały. W końcu okażą się one niezbędne. Przy okazji stawiania naszej hali, zdecydowaliśmy się na wyroby hutnicze z rewelacyjnej oferty Hax-Inox z Gliwic . Pochodzące od nich druty, taśmy sprężynowe czy folie stalowe to prawdziwa definicja jakości!
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja kilka miesięcy temu korzystałem z usług firmy gripper-pol.pl. Specjalizują się w produkcji komponentów do chwytaków i automatyzacji procesów produkcji. Ich produkty w 100% spełniają nasze oczekiwania.
Ta firma Solidne Hale działa w tej branży od wielu lat - mają co pokazać. Bez weryfikacji dotychczasowych realizacji odradzam współpracę z kimkolwiek. To musi być po prostu wszystko zrealizowane na wysokim poziomie, z głową.
A od poziomu realizacji zależy również to, jak później będzie się pracowało na tej hali.
A od poziomu realizacji zależy również to, jak później będzie się pracowało na tej hali.
-
Przemek.Strog7
- Aktywny

Po systemy deskowań to polecam się udać do firmy DOKA. To jest firma, która właśnie wspiera firmy i dostarcza im rozwiązania deskowań które pozwalają na szybszą i praktyczną budowę każdego typu obiektów. Wchodząc na stronę jest wszystko ładnie opisane.
Czy ktoś budował z Solid Hale Rozalin?
Jak będziecie przy budowie parkingu to takie rzeczy jak tablice, drogowskazy, słupki, ograniczniki parkingowe kupicie w Znak Big pod Poznaniem. Firma solidna i ma przyzwoite ceny.
Wszystkim osobom, które rozglądają się za odpowiednią firmą zajmującą się budowaniem hal polecam skontaktować się z CB Panel System Pracują tam doświadczone osoby, którym można w pełni zaufać.
W razie potrzeby wyburzenia, rozbiórki, prace minikoparką wykona firma KBS Diament-Serwis z Psar pod Będzinem kbsdiament.com.pl/uslugi.html Bardzo solidna firma, mają szeroki zakres usług i dobre ceny.
My mieliśmy takie zamówienie, żeby rozebrać stara rozpadającą się halę i postawić na jej miejsce nową. Do takich działań trzeba wynająć firmę, która specjalizuję się w takich rozbiórkach. Z pomocą przyszła nam firma MK Explosion z Warszawy.
-
hpl-direct
- Początkujący

Do ścian elewacyjnych polecam nasze płyty zewnętrzne MPB. Informację o właściwościach naszych płyt można zobaczyć na stronie: https://hpl-direct.com/pl/blog/aktualno ... chitektury
Co do badań i pomiarów, np. środowiska pracy, akustyki budowlanej itd. to polecam tu kontakt z Ekolab. Wejdźcie sobie na ich stronę www ekolab.pl i zobaczcie, oferta właśnie dopasowana w sam raz do potrzeb potrzebujących takich usług klientów