Bateria umywalkowa - co wybrać ?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Bateria umywalkowa - co wybrać ?
Wiem, że na rynku dostępnych jest wiele różnych baterii umywalkowych dlatego też wybór jest taki trudny. Przeglądałeś może ofertę marki KLUDI ? Bo sama szukałam niedawno dobrej jakości baterii i mnie ich produkty bardzo przekonały
Teraz baterie występują w wielu oryginalnych kształtach. Myślę, że warto poszukać tych najlepszych.
Ja mam trzy baterie Omnires Modern: umywalkową, wannową i przysznicową od 2009. Zdecydowanie polecam. W umywalkowej wymieniłem perlator bo metalowy juz sie zużył (korozja i strumień wody leciał częściowo na boki)
A tutaj spis znanych mi firm produkujących baterie przyzowitej oraz dobrej jakości
Baterie i armatura:
Armatura Kraków aka KFA (Polska), Berg (Niemcy?) baterie, zlewozmywaki, okapy, płyty indukcyjne, Blanco (Niemcy) Bonetti (Włochy), Deante (Polska), Diamond (Polska/Włochy?), Ferro (Polska) produkcja w Chinach najtańsze linie produktów, wg opinii w necie dość częste awarie ale łatwy dostęp do części, przyjazny serwis, Franke- baterie i zlewozmywaki (Szwajcaria), Grohe (Niemcy), Hansa (Niemcy), Hansgrohe (Niemcy), Kludi (Niemcy), Nicolazzi (Włochy), Omnires (Polska), Oras (Finlandia) -baterie bezdotykowe i inne bajery, Paffoni (Włochy), Roca (Hiszpania), Sanlingo (Niemcy) ciekawe niesymetryczne kształty baterii, Teka (Niemcy) Tres (Hiszpania), Vado (Anglia)
A tutaj spis znanych mi firm produkujących baterie przyzowitej oraz dobrej jakości
Baterie i armatura:
Armatura Kraków aka KFA (Polska), Berg (Niemcy?) baterie, zlewozmywaki, okapy, płyty indukcyjne, Blanco (Niemcy) Bonetti (Włochy), Deante (Polska), Diamond (Polska/Włochy?), Ferro (Polska) produkcja w Chinach najtańsze linie produktów, wg opinii w necie dość częste awarie ale łatwy dostęp do części, przyjazny serwis, Franke- baterie i zlewozmywaki (Szwajcaria), Grohe (Niemcy), Hansa (Niemcy), Hansgrohe (Niemcy), Kludi (Niemcy), Nicolazzi (Włochy), Omnires (Polska), Oras (Finlandia) -baterie bezdotykowe i inne bajery, Paffoni (Włochy), Roca (Hiszpania), Sanlingo (Niemcy) ciekawe niesymetryczne kształty baterii, Teka (Niemcy) Tres (Hiszpania), Vado (Anglia)
-
Jura_materiały
- Zainteresowany

- Kontakt:
Jeszcze https://silla.pl/ (Polska)
Staram się kupować raczej produkty z wyższej półki, by nie psuły się tak szybko, dlatego tak też było z baterią do umywalki, szczęśliwie trafiłem na promocję http://www.sklepkati.pl/p113858,hansgro ... chrom.html z obniżką można kupić baterię do wanny
Hej, poszukuję akcesoriów do łazienki w stylu retro. Czy ktoś może zna firmę www.armaret.pl?
wk9101
Wg mnie najlepszą firma , jeśli chodzi o baterie umywalkowe czy też te do wanny jest Armatura Kraków KFA . Polska firma , produkująca bardzo dobrej jakości artykuły do łazienki 
Może i być biała ale musisz wtedy reszte elementów do tedo jakoś dobrać. Jeżeli bedzie to nowoczesny styl to na pewno u KLUDI znajdziesz bardzo fajne baterie łazienkowe , które tylko podkreślą fajny wygląd Twojej łazienki.
Byłam niezdecydowana, jak wyposażyć i udekorować łazienkę. Specjaliści z salonu w Warszawie przygotowali mi projekt łazienki w aranżacji komputerowej. Sympatyczni pracownicy pomogli w doborze płytek ceramicznych. Efekt po zamontowaniu wszystkiego jest rewelacyjny.
Wyjątkowej jakości możecie śmiało szukać u Domeko i z pewnością znajdziecie. Ja oprócz baterii łazienkowej, zakupiłam piękne meble łazienkowe. Jestem zachwycona.
Sklep, w którym na pewno można liczyć na super jakość i profesjonalną obsługę to www.kuchinox.pl. Duży wybór. Dobre ceny i szybka realizacja zamówienia.
Bateria umywalkowa , trzeba zobaczyć co się podoba potem sprawdzić jaka jest cena , przypominam tylko , iż wszystkie produkty sprzedawane na polskim rynku mają 24 m-ce gwarancji. Jeśli mamy dom jednorodzinny ogrzewany paliwem stałym to kupowałbym baterie tańsze bo czasami temperatura wody przekracza dopuszczalną temp. i głowica może ulec uszkodzeniu. Więcej wiadomości na ten temat bo jest rozległy otrzymasz tutaj https://remont.lodz.pl
-
karolinamak
- Aktywny

Zerknij sobie na ofertę od tej firmy - https://sklep.sotbe.com/ My wybraliśmy zarówno do łazienki jak i do kuchni od nich. Porządnie wykonane, bardzo zadowolona jestem z tego jak się sprawdzają
Polecam sprawdzoną firmę z armaturą Armaret.
Bardzo dobrej klasy baterie łazienkowe znalazłam w Sotbe. Super bo mamy łazienkę w stylu skandynawskim urządzoną,a tutaj własnie takie mają. Do kuchnie tez mają w ofercie baterie. Cenowo ok jak za tak porządne baterie