Wymiana drzwi do mieszkania w bloku
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
martinrekk
- Zaawansowany

Re: Wymiana drzwi do mieszkania w bloku
Ja tez polecam Drzwi hotelowe
-
pawelszabla
- Aktywny

Można znaleźć chyba każde możliwe drzwi typowo mieszkaniowe na http://safedoor.pl. Firma poza tym że sprzedaje internetowo to też działa w Kraku przy os Centrum. Ja zamówiłem tutaj drzwi zewnętrzne Martom z montażem (montują w Krk i okolicach). Sama instalacja bardzo dokładna, panowie się przyłożyli, drzwi chodzą na zawiasach lekko i bez tarcia
Inaczej ciężko jest zmontować drzwi lub raczej nakłonić Klienta do zapłaty za taki "montaż"
.
-
karolinamak
- Aktywny

Kojarzycie może firmę Montownia-Drzwi z Warszawy? Mają bogatą ofertę właśnie takich drzwi do bloku ale też wewnętrznych itd.
-
robertkrajcarz
- Zaawansowany

Podpowiem Safedoor w Krakowie, mają też sklep online na http://safedoor.pl. Można u nich kupić w sumie chyba wszystko, zaczynając na drzwiach wejściowych a na markizach kończąc. Ja tutaj zamawiałem drzwi Porta do wnętrz i też się poważnie zastanawiam nad bramą garażową bo mają oryginalnego Wiśniowskiego z montażem za niewygórowane pieniądze.
Nie znam te firmy ale wydaje mi się, że każdy salon z usługą montażu podoła temu zadaniu. Do bloku nie trzeba wiele - wystarczą drzwi tak lekkiej konstrukcji jak Herse z Erkado lub Tower z Interdoorsów. Cenowo około 1400zł brutto za gotowy komplet do montażu.karolinamak pisze:Kojarzycie może firmę Montownia-Drzwi z Warszawy? Mają bogatą ofertę właśnie takich drzwi do bloku ale też wewnętrznych itd.
A co do samego montażu to też warto brać drzwi z usługą montażu, bo dzięki temu VAT wynosi 8% i można w taki sposób zakupić drzwi np nie z okleiną Greko, a z okleiną Premium. Różnica w cenie pomiędzy tymi okleinami wynosi mniej więcej różnicę w VATcie jaki jest przy zakupie samych drzwi (23% obecnie), a zakupie drzwi z montażem (8% VAT).