Zmiana podłączeń sanitariatów wobec planu

Opinie techniczne budynków i budowli, odbiory robót w imieniu Inwestora, Doradztwo techniczne, Nadzory inwestorskie, optymalizacja kosztów budowy.
wuzetka
Początkujący
Początkujący

Zmiana podłączeń sanitariatów wobec planu

Post autor: wuzetka »

Cześć!

Mam kłopot z moim deweloperem, który postanowił zmienić całkowicie ustawienie podłączeń wodno-kanalizacyjnych w łazience wobec planu, który widnieje w umowie rezerwacyjnej.
Zmiany to:
- Zmiana możliwości zamontowania wanny, teraz jest podłączenie na prysznic w przeciwległym krańcu łazienki
- Zmiana umiejscowienia WC (odpływy są po drugiej stronie łazienki względem projektu podpisanego przeze mnie przy rezerwacji mieszkania)
- Zmiana miejsca gdzie miałby zawisnąć grzejnik.
Wszystkie te podłączenia są zrobione w maksymalnie niekorzystyny i niefunkcjonalny sposób. Deweloper przy okazji nie poinformował mnie o koniecznościach wprowadzenia takich zmian i wygląda na to, że jestem jedyną osobą w całym budynku, która boryka się z takim problemem. Deweloper natomiast utrzymuje, że są to 'nieznacze zmiany nie wpływające na funkcję i funkcjonalność łazienki' i nie chce ze mną rozmawiać.

Pytanie: czym jest zatem nieznaczna zmiana? Wg mnie zmiany są znaczne i wpływają całkowicie na użyteczność pomieszczenia.
Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Zupełnie nie wiem jak zachować się w takiej sytuacji...

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelką pomoc!
~Wiola

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ekspertyzy budowlane i opinie techniczne”