Obróbka CNC
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Obróbka CNC
Może jest tu ktoś, kto zawodowo zajmuje się obróbką CNC? Pytam, bo ostatnio miałem przyjemność współpracować z firmą LGF z Gdańska. Zamawiałem u nich centrum obróbcze CNC. Takiej jakości sprzętu jeszcze nie miałem okazji używać. Druga zaleta to bardzo profesjonalna obsługa.
Ja chciałbym się kiedyś zająć obróbką CNC, więc potrzebuję zrobić kurs cnc? Zastanawiałem się, do jakiej firmy się zgłoszę, ale z tego co wiem, nieźle wypada firma Innpuls w tego typu szkoleniach. Zapiszę się, podszkolę i w nowym roku w końcu wypalę z własną działalnością
.
Obróbka CNC to usługa, którą w swojej ofercie posiada wiele firm. Warto więc dobrze przeanalizować historię danej firmy zanim podejmiemy współpracę. Ja osobiście polecam firmę Wrochmet z Poznania. Współpraca z nimi trwa od ponad 1,5 roku i zawsze cała robota wykonana jest dobrze.
Jeżeli ktoś z Was szuka firmy, która zajmuje się sprzedażą wysokiej jakości maszynami CNC to bardzo polecam LGF z Gdańska. Wiele osób tutaj poleca różne strony, które są związane z tą tematyką, ale jeszcze nikt nie wspomniał o przedsiębiorstwie, które zajmuje się sprzedażą maszyn CNC. Mój tato zajmuje się profesjonalną obróbką metalu od kilkunastu lat, a za firmą LGF współpracuje od bodajże 6 lat. Jest bardzo zadowolony.
Zostawiam namiary na firmę, która zajmuje się obróbką skrawaniem metali: Apjsikora mają dobre opinie, duże doświadczenie, są w stanie fachowo doradzić. Ich siedziba mieści się w Częstochowie.
Promet z Kępna się tym zajmuje. Firma ma doświadczenie w temacie obróbki i obrabiarek. Świadczą różne usługi - od obróbki skrawaniem, po remonty takiego sprzętu jak szlifierki. Także temat im nie straszny
Na rynku od wielu lat.
Sprawdźcie sobie firmę POM Sztum z pomorskiego. Mega dobrzy specjaliści z wieloletnim doświadczeniem na rynku. Usługi na najwyższym poziomie, jesteśmy zadowoleni, że na nich trafiliśmy.
Z mazowieckiego jakby ktoś szukał firmy która wykonuje obróbkę CNC to zapoznajcie się z ofertą od firmy Wiór Płyt. Konkretnie są z Wyszkowa. Mają dobre maszyny i wykonują cięcia na naprawdę dowolne wymiary.
BOB-BUDOWNICZY
Ja właśnie potrzebuje toczenie cnc gdzieś zrobić bo mam trochę metalu do obrobienia. Najlepiej by było z wielkopolskiego jakaś firma. Szukam czegoś w necie firm jest sporo ale nie ma za dużo opinii.
-
Albatros348
- Aktywny

Obróbką, w tym cięciem, spawaniem i gięciem zajmują się dla nas specjaliści z Domi w Częstochowie. Korzystając z ich usług mamy pewność solidnie i profesjonalnie wykonanych usług. Z resztą zachęciły nas także konkurencyjne ceny.
Również w ofercie naszego sklepu znajdziecie specjalny sprzęt oraz wyposażenie do wykonywania prac związanych z obróbką CNC, także zapraszamy do zapoznania się z ofertą i życzymy udanych zakupów.
Ja się na takim czymś niestety nie znam.
Akurat jeżeli chodzi o obróbkę CNC to mam dość duże doświadczenie i muszę przyznać, że jeżeli chcesz się tym zająć to bardzo ważny jest dobór odpowiednich maszyn które wykonają w jak najwyższej jakości dane elementy i tutaj mogę polecić Ci abyś również sprawdził propozycje od producenta TBI, który przygotował szeroki wybór modeli wraz z oprogramowaniem a w późniejszym okresie zajmą się także ich serwisowaniem więc o przestoje, czy częste awarie na pewno nie musisz się obawiać.
Jestem w szoku, jak w ostatnich latach branża CNC dynamicznie się rozrosła. Wiele firm korzysta z usług outsourcingowych w tym zakresie.
Jeżeli chodzi Ci o frezowanie to polecam firmę Kossremo, jest to bardzo dobra firma wykonujaca frezowanie warszawa to bardzo duże miasto jak na stolice kraju przystało, jednak co do frezowania to tylko ta firma.