Wanna czy prysznic :)?
Re: Wanna czy prysznic :)?
Ja na początku trochę tęskniłam za kąpielami, ale jednak wybieram prysznic. Zajmuje mniej miejsca i jest o wiele bardziej praktyczny. Jedyny minus jest taki, że na pewno łatwiej byłoby mi myć moją córkę, gdybym miała wannę, ale z prysznicem też sobie radzimy 
Najlepiej jedno i drugie. Oczywiście jeśli masz miejsce w łazience.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2018, 8:12 przez rannata, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko zależy od tego ile masz miejsca w łazience. Ja preferuję wanny.
-
Oswietlenie-led
- Początkujący

Tak jak słusznie piszą Użytkownicy powyżej, wszystko zależy od tego ile masz miejsca w łazience oraz co preferujesz. Jeżeli jest ona większych rozmiarów, polecam zastanowić się nad wanna która zapewni komfort i relaks 
Też lubię się polenić w wannie, tylko czy będziesz miała czas by codziennie napuszczać do niej wody? Może dobrym pomysłem byłoby kupienie wanny i podpięcie słuchawki by czasem zdecydować się na szybki prysznic? Polecam produkty WODTECH.pl jak zakup wanny to tylko u nich, moja służy już przez lata 
Wanna fajniejsza, ale szczególnie przy małych łazienkach kabina będzie praktyczniejsza a i to oszczęność wody jak ktoś wyżej słusznie zauwazył. My mamy kabinę. Kupiliśmy ją w gdańskim Imex Top i dobrze nam dłuży, jest solidna. Mają tam dobry wybór,dostaniecie też ceremikę, baterie czy grzejniki.
Myślę, że to zależy od indywidualnych upodobań, ale i od wielkości łazienki. Osobiście preferuję prysznic, zajmuje też mniej miejsca, nada się więc do każdej łazienki. Takie https://www.nanolazienki.pl/Kabiny-prysznicowe-c14 kabiny prysznicowe powinny pasować do większości aranżacji.
-
martinrekk
- Zaawansowany

Na stronie http://krionpolska.pl są bardzo ciekawe elementy wyposażenia łazienki i kuchni z krionu do kupienia. Kupowaliśmy tutaj wannę i płytki do łazienki. Sprawna dostawa dobry kontakt ze sprzedawcą wszystko takie jak miało być – przyjemne w dotyku, bez porowatości, jasne i połyskujące jak naturlny kamień.
Prysznic jest bardziej praktyczny, zajmuje mniej miejsca, zużywa mniej wody. A mnie i tak ciężko by było zrezygnować z wanny. Jednak wybiera wannę 
-
DanielLebioda
- Zainteresowany

A kupując kabinę z hydromasażem na co zwracaliście szczególną uwagę? Ile kosztowała Was taka przyjemność?
Ja mam taką kabinęDanielLebioda pisze:A kupując kabinę z hydromasażem na co zwracaliście szczególną uwagę? Ile kosztowała Was taka przyjemność?
. Na wypasie jak widać, ale poszła za tym też cena, kosztowała mnie 6 tys. Ale warto było, ma opcję hydromasażu, saunę parową, klasyczny prysznic, jest ledowe podświetlenie, radio no i jacuzzi w wannie. Można się relaksować BOB-BUDOWNICZY
-
DanielLebioda
- Zainteresowany

A gdzie kupiłeś tę kabine? Jaka to marka?Arowana14 pisze:Ja mam taką kabinęDanielLebioda pisze:A kupując kabinę z hydromasażem na co zwracaliście szczególną uwagę? Ile kosztowała Was taka przyjemność?. Na wypasie jak widać, ale poszła za tym też cena, kosztowała mnie 6 tys. Ale warto było, ma opcję hydromasażu, saunę parową, klasyczny prysznic, jest ledowe podświetlenie, radio no i jacuzzi w wannie. Można się relaksować
To jest dokładnie ta: https://kabinyspa.com.pl/pl/p/Kabina-pr ... x135cm/149DanielLebioda pisze:A gdzie kupiłeś tę kabine? Jaka to marka?Arowana14 pisze:Ja mam taką kabinęDanielLebioda pisze:A kupując kabinę z hydromasażem na co zwracaliście szczególną uwagę? Ile kosztowała Was taka przyjemność?. Na wypasie jak widać, ale poszła za tym też cena, kosztowała mnie 6 tys. Ale warto było, ma opcję hydromasażu, saunę parową, klasyczny prysznic, jest ledowe podświetlenie, radio no i jacuzzi w wannie. Można się relaksować
Zobacz sobie, ja jestem z niej bardzo zadowolona.
BOB-BUDOWNICZY
Nooo taka kabine miec, to ekstra sprawa, tez bym chcial
-
Loftmodern
- Początkujący

Przyznam, że taka kabina prysznicowa robi wrażenie, tylko też trzeba mieć do niej dosyć dużą powierzchnię łazienki aby się zmieściła. Co do wyboru wanna vs prysznic, to ja osobiście stawiam na wannę, która mnie relaksuje i odpręża.