Doradźcie jakie wybrać okna drewniane czy PCV
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Doradźcie jakie wybrać okna drewniane czy PCV
Ja od miesiąca mam zamontowane okna z Oknoplusa i bardzo sobie chwalę ponieważ są bardzo szczelne i ciepłe.
-
robertkrajcarz
- Zaawansowany

Będę doradzał te okna które sam kupiłem czyli Swissform marki OknoPlus. W Brzesku od jakiegoś czasu mają swój autoryzowany salon na Solskiego (budynek firmy Fachowiec). Dobre doradztwo, szybka realizacja zamówienia. Same okna zdają egzamin, są zupełnie bezproblemowe jeśli chodzi o zwykłe sterowanie - uchylenie, otwarcie na oścież i tak dalej, nic się nie blokuje, łatwo lekko chodzą.
Drewniane są przede wszystkim ładniejsze.. Chociaż wiadomo jak to jest - każdy ma swój gust. My postawiliśmy na nie właśnie z tego powodu. Znajomi wstawiali do siebie, więc mogliśmy podpatrzeć jak to wygląda w praktyce. Padło na firmę Drutex i całe szczęście to był świetny wybór.
Zastanów się, czy chcesz okna aluminiowe, czy może PCV. Dobrze mi różnice wyjaśnił konsultant OknoPlus, telefon zostawiam 792 566 952. Powiem tak. Okno to zawsze dobra inwestycja pod warunkiem, że ci ktoś dobrze zamontuje, a tu u nich akurat masz montaż autoryzowany przez producenta, więc jest znacznie, znacznie lepsza jakość.