Uzupełnianie tynków

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Kriss79
Początkujący
Początkujący

Uzupełnianie tynków

Post autor: Kriss79 »

Witam mam pytanko remontuję mieszkanie stare budownictwo przy drapaniu starych farb musiałem skuc trochę starych tynków mam teraz na ścianach placki skute do cegły czym to uzupełnic,zagruntowac na ściany chcę położyc gładż poproszę o jakieś porady pozdrawiam
Nigdy nie będziesz szedł sam!!!!!!!!!!!!

Spitfire
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Spitfire »

Chcesz położyć gładź, ale czy masz równe ściany? Bo ściany gładkie i krzywe mogą wyglądać jeszcze gorzej niż chropowate i krzywe. Dziury najłatwiej i najszybciej uzupełnić ręcznym tynkiem gipsowym. Jeśli jednak miejsca uzupełnień mają pozostać lekko chropowate, żeby się za bardzo nie odróżniały od reszty tynku, to trzeba to zrobić tynkiem cementowo wapiennym lub cementowym, z tym że wtedy lepiej najpierw wykonać szpryc.

Adriano
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Adriano »

Czy recznym tynkiem gipsowym mozna zakleic bruzdy w ktorych osadzone sa wpuszczone przwody elektryczne? Nabruzdzilem i knuje czym to zasmarowac. W pokojach mam jakis tynk lata 60. Glownym skladnikiem jest jakis bialo szary piach.

Awatar użytkownika
gomez
Początkujący
Początkujący

Post autor: gomez »

jasne

Awatar użytkownika
gambit65
rekomendowany doradca
Kontakt:

Post autor: gambit65 »

Bruzdy zaklej klejem gipsowym np mocart tylko je najlepiej zagruntuj. Do wypełniania ubytków gips tynkarski ręczny np goldband .Dziury też należy zagruntować.
gambt- REMONT Z FACHOWCEM

Kriss79
Początkujący
Początkujący

Uzupełnianie tynków

Post autor: Kriss79 »

Ok serdeczne dzięki za informacje pozdrawiam!!!!!!!!!! 8)
Nigdy nie będziesz szedł sam!!!!!!!!!!!!

Adriano
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Adriano »

dziekuje rowniez.
dziury zagruntowane i bruzdy tez.Trzyma sie porzadnie.
Przy okazji sobie rece i nogi zagruntowalem. Czym to cholerstwo sie zmywa ze skory i ubrania? :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”