Malowanie natryskowe
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Malowanie natryskowe
ja maluje tanimi farbami ale natryskowo a nie wałkami sprzed do takiego malowania jak również inne narzędzia kupuje w sklepie zamet.
Re: malowanie natryskowe
moim zdaniem wałkiem jest lepiej bo jest grubiej farby
-
e-Rzecznik_Magnat
- Superużytkownik

Przy malowaniu metodą natryskową można sobie pozwolić na farbę lepszej jakości, gdyż jest to metoda bardzo wydajna. Zużyjemy znacznie mniej farby niż w przypadku wałka czy pędzla. Malowanie to wymaga jednak dość dużego nakładu pracy przygotowawczej, dlatego warto zainwestować w lepszą farbę (np.Ceramiczną) by efekt naszej pracy mógł cieszyć znacznie dłużej.
ja osobiście jestem mega zadowolona z malowania natryskowego. skorzystałam z uslug takiej firmy i polecam tą metodę.
Podczas malowania ważne jest zabezpieczenie powierzchni, które nie będą malowane. Na pomoc tu może przyjść hurtownia opakowań która ma asortyment godny polecenia i wielki wybór
WITAM JESTEM TUTAJ PIERWSZY RAZ .MAM PROBLEM I SZUKAM POMOCY .A MIANOWICIE POMALOWAŁEM NATRYSKOWO WSZYSTKIE POMIESZCZENIA PODKŁADEM TERAZ CHCIAŁBYM POMALOWAĆ SUFITY I ŚCIANY JEDNAK MAM PROBLEM CO MALOWAĆ JAKO PIERWSZE .OD CZEGO ZACZĄĆ BO MALUJĄC ŚCIANY ZACHLAPIE GOTOWE JUŻ POMALOWANE SUFITY.PROSZĘ O POMOC
Ja polecam skontaktować się z formą, która zajmuję się profesjonalnie malowaniem dużych powierzchni agregatem hydrodynamicznym i jest to firma Mileo z Poznania. Firma oferuję pracę z zakresu malowania elewacji budynków, pokrywanie farbą ścian i sufitów dużych pomieszczeń czy kładzenie tynków.
Re: Malowanie natryskowe
Znam tą firmę doskonale i również polecam skorzystać z oferty mileo-bud. Jeżeli komuś zależy na szybkim pomalowaniu to ta firma rozprawi się z takimi powierzchniami w mig.
Natrysk wbrew pozorom nie jest taki łatwy. Przygotowanie podłoża, jego chłonność i wszystkiego dookoła ma kluczowe znaczenie.
To pierwsza sprawa… do tego kwestia samego „obycia” z maszyną i stosowaną farbą. Musisz wiedzieć jak ją przygotować i kiedy uzyskasz odpowiedni obraz natrysku.
Jeśli znasz jakieś podstawy to ćwicz najpierw w miejscach gdzie możesz bez problemów to później poprawić…
https://www.norwit.pl/shop/category/agr ... rskie-1034
Niezbędna tutaj będzie rownięz odpowiednia maszyna i tutaj polecam nie oszczedzać bo znacznie zwiększa komfort pracy.
To pierwsza sprawa… do tego kwestia samego „obycia” z maszyną i stosowaną farbą. Musisz wiedzieć jak ją przygotować i kiedy uzyskasz odpowiedni obraz natrysku.
Jeśli znasz jakieś podstawy to ćwicz najpierw w miejscach gdzie możesz bez problemów to później poprawić…
https://www.norwit.pl/shop/category/agr ... rskie-1034
Niezbędna tutaj będzie rownięz odpowiednia maszyna i tutaj polecam nie oszczedzać bo znacznie zwiększa komfort pracy.
Ciekawe gdzie nabyli doswiadczenie Ci koledzy co piszą , ze bez doświadczenia nie polecam Kup agregat tynkarski, poczytaj, poucz sie, popróbuj, pozmieniaj dysze, pokombinuj z cisnieniem i nabieraj doswiadczenia, mozesz iśc na milion szkoleń i nigdy tego nie załapiesz, a mozesz potrenowac w domu i złapiesz w mig
Ps. na jeden domek sie nie oplaca chyba ze zalezy Ci na efekcie, ale jak masz dac 2 tysiaki za agregat i zmarnować farbę to lepiej weź kogos kumatego z dobrym sprzętem i niech Ci to pamaluje, ale to juz kwesta wyboru indywidualna i nikt za Ciebie nie podejmie decyzji
Ps. na jeden domek sie nie oplaca chyba ze zalezy Ci na efekcie, ale jak masz dac 2 tysiaki za agregat i zmarnować farbę to lepiej weź kogos kumatego z dobrym sprzętem i niech Ci to pamaluje, ale to juz kwesta wyboru indywidualna i nikt za Ciebie nie podejmie decyzji