Szukam projektu domu...pomocy???!!!!
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Szukam projektu domu...pomocy???!!!!
Ciekawi mnie opłacalność współpracy z architektem przy ograniczonym budżecie z uwzględnieniem portali typu projekty.wbudowie.pl? Czy architekt jest w stanie przygotować projekt domu rodzinnego w opłacalnej cenie?
Żeby nie tracić czasu, zamówiłem gotowy projekt domu. Akurat potrzebowałem projektu domu jednorodzinnego, a te mają bardzo ładne, świetnie rozłożone pomieszczenia, dużo propozycji.
Jest mnóstwo firm, które zajmują się projektowaniem domu i myślę, że każdy znajdzie tam coś dla siebie.
Musicie się zdecydować jakiego domu szukacie i działać. Zawsze do projektu można wprowadzić małe zmiany więc tym się nie martwcie. Grunt to znaleźć podstawę.
Musicie się zdecydować jakiego domu szukacie i działać. Zawsze do projektu można wprowadzić małe zmiany więc tym się nie martwcie. Grunt to znaleźć podstawę.
i am who i am
-
jacekbratyk
- Zainteresowany

Najprościej według mnie będzie kupić już gotowy projekt domu. Sam zdecydowałem się na projekt domu z poddaszem. Jedynym wymogiem aby taki dom wybudować i w pełni zrealizować jego intencje to działka która ma powyżej 19m szerokości. Stan surowy takiego domu to koszt oscylujący w granicach 170 tysięcy złotych.
Ostatnio zmieniony 31 gru 2018, 13:01 przez jacekbratyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powinniście się rozejrzeć za dobrym studiem architektonicznym, które zajmuje się projektowaniem budynków. Jeżeli właśnie takiego poszukujcie to skontaktujcie się z Studio Architektoniczne AR. Studio to ma swoją siedzibę pod Bielsko-Białą.
Ja wybrałam architekta, który zrobił indywidualny projekt pod nasze potrzeby 
-
waszyngtona
- Początkujący

Możesz napisać skąd masz ten projekt? Też będę budować dom jednorodzinny.hubir2 pisze:Żeby nie tracić czasu, zamówiłem gotowy projekt domu. Akurat potrzebowałem projektu domu jednorodzinnego, a te mają bardzo ładne, świetnie rozłożone pomieszczenia, dużo propozycji.
Świetną firmą godną polecenia w temacie jest firma Mazurskie Domy. Z pewnością zadbaja o to, by dom był przytulny, zdrowy i bezpieczny. Realizują piękne i oryginalne projekty spełniające wszelkie oczekiwania. Dzięki nim mam swój upragniony dom.
Braliśmy pod uwagę zatrudnienie architekta do wykonania indywidualnego projektu domu, jednak zniechęciły nas do tego 2 rzeczy
1. Długi czas oczekiwania na projekt bo trzeba czekać nawet kilka miesięcy, a chcieliśmy się wybudować w miarę szybko.
2. Koszt projektu, złożyliśmy zapytanie do wielu biur architektonicznych i raczej w wiekszości z nich czas oczekiwania to przynajmniej kilka miesięcy.
Nasz wymarzony projekt znaleźliśmy w sieci, akurat trafiliśmy na promocje w biurze. Warto jest korzystać z ramach poszukiwań ze stron, na których mozna przejrzeć sobie wiele projektów domów z różnych biur.
1. Długi czas oczekiwania na projekt bo trzeba czekać nawet kilka miesięcy, a chcieliśmy się wybudować w miarę szybko.
2. Koszt projektu, złożyliśmy zapytanie do wielu biur architektonicznych i raczej w wiekszości z nich czas oczekiwania to przynajmniej kilka miesięcy.
Nasz wymarzony projekt znaleźliśmy w sieci, akurat trafiliśmy na promocje w biurze. Warto jest korzystać z ramach poszukiwań ze stron, na których mozna przejrzeć sobie wiele projektów domów z różnych biur.
Gotowy projekt domu to faktycznie najłatwiejsza opcja. My też zdecydowaliśmy się na te możliwość. Wydaje mi się, że wybierzemy coś z oferty HB Studio: http://hbstudio.pl/. W porównaniu z innymi, te projekty są bardzo oryginalne i ciekawie się prezentują.
Ostatnio zmieniony 05 lut 2019, 12:36 przez kordoba, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kingo_Mingo
- Początkujący

Myślę, że w internecie znajdziesz dużo takich projektów.
Nie ma co panikować. W sieci można znaleźć naprawdę wiele różnych projektów, z których zawsze coś się wybierze. Duży katalog znajdziesz na stronie firmy Domy w stylu. Polecam Ci tam zajrzeć w wolnej chwili.
A nie lepiej samemu stworzyć?
Warto skorzystać z Prescientco. 
I tam się samemu tworzy projekt domu? Czy kupuje gotowy?