Płytki gresowe TAURUS- reklamacja?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Płytki gresowe TAURUS- reklamacja?
Czy wykorzystywał ktoś czeskie płytki gresowe firmy TAURUS? Dwa miesiace temu położyli mi fachowcy właśnie te płytki na 50 m kw. tarasu. Płytki nie były tanie, bo w II gat 30zł. Niedawno po deszczu okazało się że pokazują się mokre zacieki na ścianach (bo taras jest nad garażem). Okazuje się, że popuszczały silikonowe fug, znajdujące się w miejscach, gdzie przebiegają dylatacjei! Fachowiec twierdzi, że pierwszy raz spotkał się z taką sytuacją, że płytki chyba są winne! Skrobie te stare fugi i wymienia, ale te następnie pomimo odtłuszczania płytek nie chcą się trzymać. Nie wiem co robić? Można płytki reklamować??
Witam, reklamować zawsze można tylko udowodnic ze to wina plytek bedzie ciezko. Poza tym Taurus (ta nazwa chyba juz nie funkcjonuje, albo mi sie cos pomylilo) to straszne badziewie mimo ceny - mialem doczynienia z tymi plytkami i to w bardzo duzych ilosciach (posadzki w gimnazjum) i moge z pelna odpowiedzialnoscia stwierdzic ze nasze opoczno ktore jest o polowe tansze jest dwa razy lepsze.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Re: Płytki gresowe TAURUS- reklamacja?
szkoda ze przed kupnem nie zwróciłeś uwagi o jej nasiąkliwości to ważne i innych czynników ścieralność grupa wymiarowa odcień itp