Jaki wybrać typ rusztowania ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki wybrać typ rusztowania ?
Chciałbym dołączyć się do tematu i dodać swoje 3 grosze na temat szalunków.
Jakoś pół roku temu budowałem małą parterówkę, a raczej pomagałem w budowie mojemu tacie. Potrzebowaliśmy zaopatrzyć się w szalunki ścienne - powiem Wam, że bardzo ciężko jest znaleźć coś dobrego.
W końcu natrafiliśmy na ofertę firmy KBS. Bardzo ciekawą opcją jest wynajem szalunków - po co mamy je kupować do jednej budowy, o wiele lepiej jest wynająć.
Jakoś pół roku temu budowałem małą parterówkę, a raczej pomagałem w budowie mojemu tacie. Potrzebowaliśmy zaopatrzyć się w szalunki ścienne - powiem Wam, że bardzo ciężko jest znaleźć coś dobrego.
W końcu natrafiliśmy na ofertę firmy KBS. Bardzo ciekawą opcją jest wynajem szalunków - po co mamy je kupować do jednej budowy, o wiele lepiej jest wynająć.
Szczeciński Novarent sprzedaje i wynajmuje rusztowania. My mieliśmy od nich rusztowania ramowe z pomostami Eco, to lekkie pomosty a tak samo wytrzymałe jak tradycyjne stalowe, u nas się dobrze sprawdziły.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja wybrałem rusztowania aluminiowe przejezdne. Są lekkie, a ich montaż i demontaż nie stanowi żadnych problemów. Sporo cennych informacji na ten temat możesz znaleźć na skatrusztowania.com.pl.
Ja uważam, że najlepiej wybrać Altrad, według mnie ich rusztowania są najlepsze. Kupowaliśmy w altrad-pomorze i jakość pierwsza klasa. Zdecydowaliśmy się na rusztowania ramowe z pomostami ECO i to bardzo dobre rusztowania, to tańszy i lżejszy odpowiednik tradycyjnych pomostów stalowych, bez zmiany parametrów wytrzymałościowych, u nas sprawdzają się znakomicie.
-
dundermufflin
- Początkujący

Można skorzystać z usług firmy np: montech. Są z Płocka ale działają w mazowieckim. Można wypożyczyć rusztowanie.
Polecam przeczytać: http://futureline.pl/najpopularniejsze-ruszt owanie-elewacyjne/
Kilka słów na temat rusztowań, pomocne przy dokonywaniu wyboru
Kilka słów na temat rusztowań, pomocne przy dokonywaniu wyboru
Zależy od konkretnego zastosowania. Ja np potrzebowałem elewacyjnego lecz zakup był bez sensu. Po kilku dniach musiałbym je sprzedać, gdyż nie znalazłbym dla niego zastosowania. Wynająłem od firmy Ledwon Rusztowania i problem z głowy.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Wydaje mi się, że najlepiej skontaktować się bezpośrednio z firmą oferującą wynajem oraz sprzedaż rusztowań. Wtedy określisz dokładnie swoje potrzeby, a specjalista dobierze dla Ciebie najlepsze rozwiązanie. Ja w ubiegłym roku wynajmowałem rusztowania elewacyjne od firmy euro-rusztowania.pl. Zajęli się także ich transportem, montażem i demontażem.
Dokładnie, Zgadzam się, najlepiej pytać bezpośrednio u źródłaArkadiuszKrol pisze:Wydaje mi się, że najlepiej skontaktować się bezpośrednio z firmą oferującą wynajem oraz sprzedaż rusztowań. Wtedy określisz dokładnie swoje potrzeby, a specjalista dobierze dla Ciebie najlepsze rozwiązanie. Ja w ubiegłym roku wynajmowałem rusztowania elewacyjne od firmy euro-rusztowania.pl. Zajęli się także ich transportem, montażem i demontażem.
-
konieczko66
- Zainteresowany

Ja polecam firmę, która oferuję sprzedaż rusztowań i jest to firma AK-PROJEKT z Gdańska. Firma oferuję rusztowania elewacyjne, rusztowania warsztatowe, rusztowania aluminiowe - jezdne oraz drabiny magazynowe.
U mnie wystarczyło takowe rusztowanie wynająć. Potrzebowałem go zaledwie na kilka dni, więc zakup był kompletnie nie opłacalny. W tej kwestii udałem się do firmy Ledwon Rusztowania
Ja zdecydowałem się na rusztowania modułowe. Ich zaletą jest bezproblemowy transport oraz łatwy i szybki montaż. Gwarantują także duże bezpieczeństwo, uniwersalność i wytrzymałość. Sprawdź ofertę firmy: Stalkol. Myślę, że będziesz z nich zadowolony.
brajan_p pisze:Witam dużo ludzi poleca rusztowania warszawskie...jednak dla mnie trochę cena jest za wysoka...czy jakąś tańszą wersję możecie polecić??pilnie potrzebuje zakupić takie rusztowanie. z góry dziękuję i polecam.
W zależności co jest do zrobienia na budowie jak potrzeba pokryć całą ścianę polecam rusztowanie elewacyjne firmy Plettac. Jest stabilne dobrzy wykonane i nie super pasowne nie tak jak reszta tanich podróbek na allegro. Jeśli nie jest potrzeba pokrycia całe ściany polecam rusztowanie aluminiowe przejezdne z blokowanymi kołami. Ja osobiście wynajmuję często do siebie na budowę wierze aluminiowe z firmy express które są naprawde super. Chyba to jest seria Krause Stabilo ale nie jestem pewien. Chłopaki tam doradzają co najlepiej się sprawdzi. Przywiozą na miejsce i szybko wytłumacza jak to rozłożyć. Nie bawię się już w warszawe po to przeżytek i często na budowie inspektor wymaga DTR-ki wieć oni mi to odrazu dają taki papier przy wypożyczeniu. Pozdrawiam
Jeżeli nie wiecie jaki typ rusztowania będzie dla Was najlepszy, konsultant Wam doradzi. Byłem w podobnej sytuacji i skorzystałem z ich oferty. Nie żałuję, rusztowanie służy mi do dziś.
-
marekmitan
- Aktywny

Moim zdaniem jednak warto przemyśleć zakup rusztowania, żeby nie mieć problemów z przechowywaniem, a tym bardziej późniejszym przenoszeniem. Z tego powodu odsyłam do marki Aluberg rusztowań. Możesz pogadać z nimi Stern Service, pod telefonem 692 125 788. Akurat dobra dystrybucja tej marki.