Nowe mieszkanie od developera
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
martinrekk
- Zaawansowany

Re: Nowe mieszkanie od developera
Warto rzucić okiem na to co budują w Wawrze, chodzi mi o Willę Międzylesie (tu jest prezentacja -http://willa-miedzylesie.pl). Mieszkania na piętrze albo parterze w kameralnych budynkach, w planie wygląda to wszystko na naprawdę przestronne i dobrze funkcjonalnie rozłożone.
-
Bartłomiej26
- Aktywny

- Kontakt:
Też mieliśmy sporo wątpliwości co do odbioru mieszkania prosto od dewelopera ale wszystko przebiegło bez problemów, chodzi o https://dommoichmarzen.eu/. Teraz jesteśmy w trakcie wykańczania i wszystko idzie jak należy 
Czas na zmiany!
Jak deweloper jest solidny i godny zaufania, to żadnego problemu z odbiorem być nie powinno. W Warszawie mogę polecić sprawdzoną firmę - APM Development, mam bardzo dobre doświadczenia 
-
klaussspol
- Aktywny

Ja właśnie też szukam jakiegoś nowego mieszkania i najbardziej zalezy mi na mieszkaniu z rynku pierwotnego od dewelopera. Z tego co Się orientowałem, to w Poznaniu gdzie szukam bardzo dobre realizacje ma ten deweloper http://dudadevelopment.pl/ . Ktoś z was może o nim słyszał i może mi coś więcej powiedzieć na jego temat?
-
JacekAspartamowski
- Początkujący

Też bardzo lubię mieć sąsiadów, jednak mi całkowicie odpowiada mieszkanie w bloku. Szukam właśnie mieszkanka w Gdańsku. Słyszałem dużo dobrego o Fotoplastykonie, ale nadal jestem na etapie podejmowania decyzji.kladyn pisze:Mi natomiast bardzo się podobają projekty domów bliźniaczych gdańsk. Nie wiem dlaczego, ale nie chciałbym mieszkać w domu usytuowanym gdzieś na odludziu. Tak, w razie nagłej sytuacji można pójść do sąsiada - nawet po przysłowiowy cukier.
-
Grzesiek89
- Zainteresowany

Każdy powinien zakupić takie mieszkanie, na jakie go stać, a nie na ile wziął kredytu.
Nie da się kupić mieszkania bez kredytu, nikt nie ma tylu oszczędności na koncie, poza tym ja i tak biorę niewielki kredyt bo mam zamiar kupić mieszkanie od Atala po 6tys za m2 i to w stolicy a to nie jest jakaś wygórowana cena jak na to miasto
Podobają mi się te mieszkania w jasieniu zwłaszcza te z tarasem, jak ten deweloper?JacekAspartamowski pisze: Też bardzo lubię mieć sąsiadów, jednak mi całkowicie odpowiada mieszkanie w bloku. Szukam właśnie mieszkanka w Gdańsku. Słyszałem dużo dobrego o Fotoplastykonie, ale nadal jestem na etapie podejmowania decyzji.
-
Tomekkkkkkkkkkk
- Początkujący

Firma ma już swoje lata także pewnie zna się na rzeczy, naszego zaufania nie zawiedli i wszystko zrobili w miare dobrze
Pochwalę Efekt na Cieszyńskiej, uczciwe profesjonalne pośrednictwo. Wynajmuję dzięki nim trzy mieszkania i jestem zadowolony. Porządek w papierach i rozliczeniach, wypłacalni lokatorzy, jest okej. Moją sprawą zajmuje się p. Rychlik.
W Gdańsku akurat to się bardzo dużo buduje w ostatnim czasie, wiem bo sami szukamy jakiegoś mieszkania pod wynajem żeby ulokować kapitał. Nie wiem czy trafiliście już na mieszkania oliwa ? Jeśli nie to warto wziąć pod uwagę lokalizacja blisko głównych węzłów komunikacyjnych w zasadzie rzut beretem go Grunwaldzkiej, a jednocześnie cisza i spokój, metraż mieszkań na tyle zróżnicowany, że można poszaleć.
Rynek pierwotny jest duużo lepszy niż wtórny. Masz nowy blok i nie musisz się martwić, że runie, albo nie runie. Ale myślę też że lepiej kupić coś na obrzeżach miasta - znajoma się zdecydowała na Osiedle Poznańskie od Family House i jak tak się zastanawiałam to naprawdę fajna opcja. Jak będzie skończone to pewnie już nie będzie możliwości kupna, bo podobno mieszkania rozchodzą się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki.
My kupiliśmy nowe deweloperskie mieszkanie w miejscowosci Rowy nad Bałtykiem. Wybraliśmy apartament lubicz i mamy zamiar wynajmować go w sezonie i zarabiać na tym. Okolica jest naprawdę piękna no i bardzo bardzo blisko do morza 
Samo mieszkanie to nie problem. Znaleźć trzeba sprawdzonego dewelopera. Przeprowadziłem się do Poznania dwa lata temu, a dopiero teraz kupiłem mieszkanie od Family House - odbiór luty/marzec więc niedługo będzie można lecieć z pracami. Tak jak zrobiłem rozeznanie to jest deweloper, który ma najlepsze opinie.
-
martakurek0
- Zainteresowany

Oo, mieszkanie nad Bałtykiem, pięknie! Kocham nasze morze. Ja natomiast na południu mieszkam, piękny Kraków, więc do morza troszkę daleko. Deweloperów w Krakowie jest dużo, naprawdę jest w czym wybierać, ale warto dokładnie sprawdzić wszystko. Mieszkanie to duża inwestycja i na lata, więc tym bardziej trzeba być ostrożnym. Ja wybrałam https://www.superkrak.com.pl. Dlaczego? Bardzo dobre opinie, w tym także od znajomych. Dodatkowy plus jest taki, że niektórzy odebrali już swoje klucze do mieszkania, a nawet mieszkają, więc mogłam zobaczyć jak wygląda takie już gotowe mieszkanie.