Pokrycia cementowe
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Pokrycia cementowe
Dachówki cementowe do złudzenia przypominają ceramiczne. Są jednak nieco większe i lżejsze. Pokrycia cementowe >>
Redakcja
Pokrycia cementowe
Dachówki cementowe raczej nie są większe od ceramiki. W moim przypadku (dachówka Koramic Alegra) potrzebnych było tylko 9 szt. dachówki na każdy m2. Nigdzie nie widziałem, żeby dachówki cementowe zeszły poniżej tego progu. Zgadzam się natomiast, że najważniejszym plusem dachówek cementowych jest trochę niższa cena - ale ta różnica jest na poziomie max 10%, więc pytanie czy to jednak warto tak mocno obniżać jakość pokrycia...
-
KolosRes22
- Aktywny

- Kontakt:
Re: Pokrycia cementowe
Ja jestem jak najbardziej za dachówką cementową, aczkolwiek przede wszystkim musisz zwrócić uwagę na jakość ich wykonania i tutaj modele od Braas jak Celtycka Lumino bądź piękna płaska Teviva Cisar ktora dodatkowo jest zabezpieczona przed zabrudzeniami i porastaniem. Podwójną powłoką akrylową Lumino oraz technologią trójwarstwową Cisar.
Re: Pokrycia cementowe
Moja opinia również jest bardzo pozytywna zakresie dachówek ceramicznych i cementowych jednak trzeba wybrać przede wszystkim porządnych producentów którym moim zdaniem bez dwóch zdań jest Braas.