gdzie odprowadzać
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
gdzie odprowadzać
gdzie najlepiej odprowdzac ścieki z takiej oczyszczalni: do zbiornika wodnego czy gruntu?
-
Endriu8210
- Początkujący

Gdzie odprowadzać
Witaj,
Jeśli chodzi o odprowadzanie ścieków to wg mnie zależy to od dwóch rzeczy:
1. Jeśli działka na której mieszkasz jest nisko położona i np. trawa jest ciągle żółta od braku wody (wody gruntowe są zbyt nisko) i musisz często ją podlewać to polecałbym poprowadzić drenaż. Klarowne ścieki odprowadzane z oczyszczalni posiadają wartości nawozowe co powinno wpłynąć pozytywnie na rozwój roślinności.
2. Analogicznie do 1pkt. jeśli grunt jest odpowiednio nawodniony i nie zachodzi potrzeba zbyt częstego podlewania trawy to odpowiednie było by odprowadzenie ścieków do odbiornika, z tym że tutaj nasuwa się pytanie jaką funkcję pełni dany odbiornik. Jeśli nikt się w nim nie kąpie to nie ma problemu
a jeśli tak to raczej nie polecałbym takiego rozwiązania 
Takie jest moje zdanie, jeśli napisałem coś nie tak
to prosze o opinię i poprawienie mnie
Z góry dziekuję i pozdrawiam
Andrzej
Jeśli chodzi o odprowadzanie ścieków to wg mnie zależy to od dwóch rzeczy:
1. Jeśli działka na której mieszkasz jest nisko położona i np. trawa jest ciągle żółta od braku wody (wody gruntowe są zbyt nisko) i musisz często ją podlewać to polecałbym poprowadzić drenaż. Klarowne ścieki odprowadzane z oczyszczalni posiadają wartości nawozowe co powinno wpłynąć pozytywnie na rozwój roślinności.
2. Analogicznie do 1pkt. jeśli grunt jest odpowiednio nawodniony i nie zachodzi potrzeba zbyt częstego podlewania trawy to odpowiednie było by odprowadzenie ścieków do odbiornika, z tym że tutaj nasuwa się pytanie jaką funkcję pełni dany odbiornik. Jeśli nikt się w nim nie kąpie to nie ma problemu
Takie jest moje zdanie, jeśli napisałem coś nie tak
Z góry dziekuję i pozdrawiam
Andrzej
-
zuza171
-
Adam Makowicz
- Aktywny

Ty sie sam puknij !!!(i to nie lekko) Zamiast coś sensownego doradzić to pier....... tylko farmazony i głupio komentujesz czyjeś wypowiedzi...Wszedłeś na forum wyjebałeś w kilkadziesiąt minut 30 postów z czego nic sensownego nie wynika...Taka z Ciebie alfa i omega to zacznij pisać na temat albo wogole sie nie udzielaj !!! Inżynierek budownictwa się kur... znalazł!!!
-
zuza171
Rozporządzenie Ministra Środowiska z dnia 26 lipca 2006 r w sprawie warunków, jakie należy spełnić przy wprowadzaniu ścieków do wód lub do ziemi oraz w sprawie substancji szczególnie szkodliwych dla środowiska wodnego.
Dz. U. 137 poz. 984
Lektura dla Pana Makowicza, zanim następnym razem coś skomentuje.
Dz. U. 137 poz. 984
Lektura dla Pana Makowicza, zanim następnym razem coś skomentuje.