Okres rozliczeniowy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Okres rozliczeniowy
Niedługo okres rozliczeniowy dlatego zastanawiam się jak najlepiej się rozlicyć czy w formie tradycyjnej, przez program czy może online. Jak wy to robicie? Co jest wygodne?
Re: Okres rozliczeniowy
Wedlug mnie najlepiej rozliczać się przy pomocy programu lub online bo jest to najwygodniejsze. Wiem, że wiele osób robi to jeszcze tradycyjnie, ale w razie pomyłki nie ma możliwości poprawienia na tym samym arkuszy
Dlatego też wersje komputerowe są lepsze. Dużo na temat rozliczania się w różny sposób na pewno przeczytasz w tym http://abc-podatki.pl/program-pit/ serwisie 
i am who i am
Używam do rozliczania programu pit format. Wolę takie rozwiązanie. Wszystkie godziny i urlopy mam w elektronicznym systemie do ewidencji pracowników https://generix.pl. Dzięki temu wszystko mam uporządkowane i potem wrzucam to do systemu rozliczeniowego. Nie zrobiłbym tego sam bo na pewno w czyms bym się pomylił a tu tylko wrzucam gotowe dane
ten okres jest właśnie najgorszy.
I co miesiąc to samo.. Ból jajników, fochy i zero seksu. Ten okres na prawdę musi być straszny.
nie znoszę tego okresu rozliczeniowego bo wtedy wszystko się dzieje bardzo szybko i wszystko na raz.
No. Japa, dupa i aplauz, bo w cipurę ni chuhu.
Pit trzeba złożyć do 30 kwietnia jest to ostatni termin na złożenie deklaracji podatkowej. Zresztą na stronie Urzędu Skarbowego http://urzadskarbowy24.pl/do-kiedy-nalezy-zlozyc-pit/ masz wszystko opisane do kiedy należy złożyć i dodatkowo masz bardzo prosty program do rozliczenia PITu
No niestety okres rozliczeniowy, okres składania PIT nie dla każdego jest łatwy, no bo trzeba się tym wszystkim zająć. Na szczęście jest dużo różnych programów, z których możemy skorzystać. Jednym z nim niewątpliwie jest pitprojekt.pl Polecany przez wiele osób.
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

A nie robi tego za was księgowa?
-
kamilkrasz
- Początkujący

Raz w życiu postanowiłem rozliczyć się tradycyjnie i nigdy więcej nie popełnię tego błędu. Strata czasu i nerwów. Żałuję, że dopiero w zeszłym roku odkryłem program e-deklaracje. Szybkie i bezproblemowe rozliczenie pitu w kilka minut.
Zgadzam się w pełni. Osobiście już od 4 lat korzystam też z tego samego oboprogramowania.
-
dariawaria
- Aktywny

ja prowadzę firmę - artykuły spożywcze transport i zdecydowanie polecam po prostu dobrą księgową niech biuro rachunkowe się zajmuje rozliczeniami, dla nas to była najkorzystniejsza nie tylko finansowo opcja.
Okres rozliczeniowy w mojej opinii dla każdego jest pełnym nerwów czasem. Warto mieć pewną wiedzę w tej tematyce żeby nie zaskoczyły nas żadne przepisy. Ze swojej strony polecam zajrzeć Wam na: PIT Ekspres znajdziecie tutaj informacje jeżeli chodzi o pit 38 i wiele, wiele innych 
Prowadzę swój biznes i wszelkie raporty czy prace dokumentacyjne przekazuję firmie, z którą współpracuję. To bardzo upraszcza proces i przenosi mój biznes na bardzo wysoki poziom efektywności. Mogę doradzić, aby korzystać z takiego rozwiązania Jest to naprawdę skuteczne, które powinno być obecne w każdej firmie.