Nowa Simpla 2018
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Nowa Simpla 2018
Właśnie trafiłem na informację, że Creaton poprawił swoją dachówkę. Chodzi o sposób wypalania i suszenia oraz o samą konstrukcję dachówki. Moim zdaniem fajnie jak producent nie poprzestaje na dobrym produkcie i dalej go rozwija.
Re: Nowa Simpla 2018
A co dokładnie w niej poprawili? Moim zdaniem zła nie była. U każdego producenta można znaleźć grupę niezadowolonych, co to będą różne dziwne opinie wystawiać. Tak to już jest.
Z informacji które widziałam jest ona kompletnie przeprojektowana. Całkowicie zmieniona została forma do jej produkcji, przeprojektowano dolne ożebrowanie by poprawić kształt samej, niemałej przecież dachówki. Również proces suszenia i wypalania dachówki zostały zmodyfikowane.
-
Kupiłem dachówkę
- Początkujący

Wesołych Świąt
Ostatnio zmieniony 21 gru 2018, 16:35 przez Kupiłem dachówkę, łącznie zmieniany 3 razy.
Ja bym tylko dodał, że zmienili też chyba samą ceramikę. Jest też dodana wersja z glazurą, której do tej pory nie było.
A patrz. Nie wiedziałem, że coś z ceramiką zmieniali. A ten nowy kolor to chyba dopiero niedawno wprowadzili, bo wcześniej nie było żadnej informacji o tym.
-
Kupiłem dachówkę
- Początkujący

Wesołych Świąt
Ostatnio zmieniony 21 gru 2018, 16:36 przez Kupiłem dachówkę, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie jest specjalnie pewny produkt. Lepiej szukać innej dachówki płaskiej, z którą bywa mniej problemów. Na rynku jest tego trochę, choćby Koramic Orea 9 z podwójnymi zamkami. Bardzo szczelna i fajnie spasowana.
W wielu miejscach widziałam pozytywne opinie o tych dachówkach, więc nie wiem skąd taka nagonka. Moim zdaniem fajnie, że producent poprawia technologię produkcji i coś w niej zmienia. Z tego co doczytałam, to zmienił się też proces kontroli jakości dla tego modelu, by był bardziej dokładny i wyłapywał więcej błędnych dachówek.
Każdy producent ma po swojej stronie i fanów i tych niezadowolonych. Nic na to się nie poradzi. Ktoś ma dach z Simpla to będzie ją chwalić. Inny ma coś innego i tez będzie chwalić swoje rozwiązanie. Na YouTube widziałem filmy dekarza, który bardzo chwalił produkty Creatona i chyba tylko kładł takie na dach. Więc prawda w stwierdzeniu który produkt jest najlepszy, leży gdzieś po środku.