Kontrola budowlańców alko-testerem?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: kontrola budowlańców alko-testerem?
W tym modelu x60 można zapisywać wyniki na komputerze?
A wiecie, który z alkomatów dostępnych w sklepie lucann.pl/alkomaty-wszystkie.html posiada możliwość zapisywania pomiarów w komputerze? Bo chyba większość z nich przechowuje jedynie pamięć o kilku poprzednich pomiarach, ale czasami to jest jednak niewystarczające.
tak możesz wyniki wrzucić na komputer, masz w zestawe dołączoną płytę z program do zgrywaniaMerlin pisze:W tym modelu x60 można zapisywać wyniki na komputerze?
A wydruk jest zbiorowy, czy można zrobić taki dla pojedynczej osoby? Pytam, bo to akurat w firmie, choć nie tylko, byłaby przydatna sprawa.
Tak, możesz drukować pojedynczo pod warunkiem, że masz zestaw z drukarką bezprzewodową
A można robić wydruk na normalnej drukarce? Nie widzę większej potrzeby kupowania modelu z taką przenośną, która trochę kosztuje, jeżeli mógłbym sprawę załatwiać przy pomocy firmowych kompów.
Polecam sprawdzić w rankingu - ja ma Fitalco i sprawdza się bardzo dobrze. Polecam również Alkohit x10, bo też testowałem.
-
oczkoWglowie
- Początkujący

Zwróć uwagę na czułość sprzętu. Nie kupuj najtańszego badziewia. Warto zaiwetować w coś po posluży na długo i ma gwarancję. 
czułość sprzętu to ważna sprawa. Kiedyś zainwestowałem w lepszy sprzęt do badania, bo miałem wrażenie że czasami pracownicy przychodzili wczorajsi. Kiedyś jednego złapałem jak mu setka spod bluzy wypadła. Kupiłem sobie po tym też tego Alkohita, tylko model x100 z drukarką. Powiem tak, jak już się zrobi raz drugi trzeci dmuchanko, złapiesz kogoś to wyjazd, i jest spokój. Sprzęcik ma lejek i w moment się wszystkich sprawdza, jak coś wydruk zostaje więc i dowód jest. Nie ma co się cackać, bo później jak coś się wydarzy to Ty będziesz miał problem i uważam ze taka inwestycja się opłaciła, bo bezpieczeństwo jet najważniejsze
a nie chciałbyś pracowników z Ukrainy? Rekrutacją pracowników z Ukrainy zajmuje się agencja Spectrum HR , pomagają sprawdzają pracowników, którzy mogą się przydać na Twojej budowie. Tym co niestety popijają w pracy podziękuj. Na budowie trzeba się trzymać zasad BHP.
Jak chcesz mieć porządnych pracowników których nie trzeba na każdym kroku sprawdzać to polecam Ci się zainteresować pracownikami z Ukrainy. http://www.pracowici.pl/pracownik-ukrainy-sie-oplaca/ Ten artykuł bardzo ciekawie opisuje to jak bardzo opłaca się zatrudniać ukrainców, dzięki nim bez problemu rozwiniesz budowę.
Szybka i tania rekrutacja pracowników z Ukrainy i Białorusi (więcej na PW)
-
dariaborowinka
- Zainteresowany

Alkotester to taka slaba opcja :p juz lepiej kupic porzadny alkomat jak Alkomat Xblitz ALControl Ultra i kontrolowac sytuacje.
Jeżeli alkomat ma być dobry to na pewno z sensorem elektrochemicznym. Alkohit x60 jest bardzo dobrą opcją dla kontroli firmowych ze względu na lejek. Choć na użytek prywatny oczywiście też. Testuje od niedawna, ale lejek zamiast klasycznego ustnika na szybkie pomiary wielu osób jest bardzo wygodnym rozwiązaniem
Re: Kontrola budowlańców alko-testerem?
Jeśli już zdecydujecie się na coś takiego, to polecam zaopatrzyć się w odpowiedni sprzęt do takich badań. Dobre jakościowo alkomaty możecie znaleźć np. na stronie https://alko-maty.pl/ Sprawdźcie, czy akurat coś Wam się spodoba.