Projekt Klasyka
Projekt Klasyka
Witam wszystkich posiadaczy najładnieszego projektu Klasyka.
Jestem na etapie budowy domy w stanie surowym bez okien ale z dachem. Teraz stawiam ścianki działowe. Zrobiłem kilka zmian w projekcie tj. powiększyłem kuchnie kosztem mini tarasu, poszerzyłem dom o 0,5m od strony garażu, łazienke zrobie w pokoju nad salonem, a z łazienki zrobie garderobe. Podniosłem scianke kolankową o trzy bloczki + wieniec, miejsca na poddaszu jest teraz wystarczająco, obnizyłem poziom salonu i kuchni o dwa stopnie dzieki czemu mam prawie 3 m wysokości w salonie.
Mam pytanie odnosnie ogrzewania, czy ktoś robił ogrzewanie podłogowe w salonie i kuchni?
Pozdrawiam
Jestem na etapie budowy domy w stanie surowym bez okien ale z dachem. Teraz stawiam ścianki działowe. Zrobiłem kilka zmian w projekcie tj. powiększyłem kuchnie kosztem mini tarasu, poszerzyłem dom o 0,5m od strony garażu, łazienke zrobie w pokoju nad salonem, a z łazienki zrobie garderobe. Podniosłem scianke kolankową o trzy bloczki + wieniec, miejsca na poddaszu jest teraz wystarczająco, obnizyłem poziom salonu i kuchni o dwa stopnie dzieki czemu mam prawie 3 m wysokości w salonie.
Mam pytanie odnosnie ogrzewania, czy ktoś robił ogrzewanie podłogowe w salonie i kuchni?
Pozdrawiam
KLASYKA na START!
Witam wszystkich. Ja również zdecydowałem się na najładniejszy domek dla naszej rodzinki.
Pewnie teraz często będę WAS prosił o jakieś informacje, mam nadzieję że można na Was liczyć.
A teraz jestem na etapie ubiegania się o pozwolenie budowlane.
Wprowadiłem kilka zmian do projektu, tj: poszerzenie grażu o 0,5 m, zrównanie kuchni z salonem (od tyłu budynku- i teraz nie mam dwóch wyjść na taras), a kotłownię posadowiłem pomiędzy kuchnią a garażem-tu będą dwa sposoby ogrzewania gazowe i dla wszelakiego :) bezpieczeństwa tradycyjne. A na górze zlikwidowałem jeden
pokój (za łazienką) i w połączeniu z hallem będzie stanowił kącik sportowy.
Proszę o fotki z przebiegu budowy.
Pewnie teraz często będę WAS prosił o jakieś informacje, mam nadzieję że można na Was liczyć.
A teraz jestem na etapie ubiegania się o pozwolenie budowlane.
Wprowadiłem kilka zmian do projektu, tj: poszerzenie grażu o 0,5 m, zrównanie kuchni z salonem (od tyłu budynku- i teraz nie mam dwóch wyjść na taras), a kotłownię posadowiłem pomiędzy kuchnią a garażem-tu będą dwa sposoby ogrzewania gazowe i dla wszelakiego :) bezpieczeństwa tradycyjne. A na górze zlikwidowałem jeden
pokój (za łazienką) i w połączeniu z hallem będzie stanowił kącik sportowy.
Proszę o fotki z przebiegu budowy.
-
agatapaluch
- Początkujący

-
agatapaluch
- Początkujący

-
magdaurbas
- Początkujący

Witam!
W zeszłym roku rozpoczęliśmy budowę naszego domku, który obecnie jest już w stanie surowym. W najbliższym czasie zamierzamy zakładać okna i robić instalacje. Niedługo postaram się udostępnić kilka zdjęć domu (wprowadziliśmy w projekcie kilka zmian
). Może zaczynającym budowę się przydadzą?
Pozdrawiam!!!
W zeszłym roku rozpoczęliśmy budowę naszego domku, który obecnie jest już w stanie surowym. W najbliższym czasie zamierzamy zakładać okna i robić instalacje. Niedługo postaram się udostępnić kilka zdjęć domu (wprowadziliśmy w projekcie kilka zmian
Pozdrawiam!!!
Witam wszystkich.
Tak dla rozkręcenia tematu, czy ktoś robił sobie porównanie do projektu PROTON I, który również jest podobnie funkcjonalny a zarazem ma lepiej rozwiazane poddasze.
Jakby się miał on do ceny budowy obu projektów?
My już kupiliśmy projekt Klasyka ale nie ukrywamy, że Proton również braliśmy pod uwagę.
Pozdrawiam Wszystich Dj_
Tak dla rozkręcenia tematu, czy ktoś robił sobie porównanie do projektu PROTON I, który również jest podobnie funkcjonalny a zarazem ma lepiej rozwiazane poddasze.
My już kupiliśmy projekt Klasyka ale nie ukrywamy, że Proton również braliśmy pod uwagę.
Pozdrawiam Wszystich Dj_
-
magdaurbas
- Początkujący

Witam ponownie!
Czy ktoś z Państwa mógłby udostępnić fotografie wnętrza KLASYKI? Konkretnie interesuje mnie połączenie salonu z kuchnią (łuk, a może jakaś lada?), a także salonu z holem. My w projekcie wprowadziliśmy wiele zmian(częściowe podpiwniczenie, likwidacja pomieszczenia gospodarczego,podniesienie dachu...) i czytając niektóre wypowiedzi uczestników tego forum wydaje mi się, iż niektóre przeróbki są podobne do naszych. Chętnie podejrzałabym Państwa pomysły chociażby częściowego urządzenia wnętrza. Dla zainteresowanych kilka zdjęć z naszej budowy umieszczonych na stronce: klasykamagdyimarcina.w.interia.pl
Pozdrawiam!
Czy ktoś z Państwa mógłby udostępnić fotografie wnętrza KLASYKI? Konkretnie interesuje mnie połączenie salonu z kuchnią (łuk, a może jakaś lada?), a także salonu z holem. My w projekcie wprowadziliśmy wiele zmian(częściowe podpiwniczenie, likwidacja pomieszczenia gospodarczego,podniesienie dachu...) i czytając niektóre wypowiedzi uczestników tego forum wydaje mi się, iż niektóre przeróbki są podobne do naszych. Chętnie podejrzałabym Państwa pomysły chociażby częściowego urządzenia wnętrza. Dla zainteresowanych kilka zdjęć z naszej budowy umieszczonych na stronce: klasykamagdyimarcina.w.interia.pl
Pozdrawiam!
djcezar pisze:Witam wszystkich.
Pozdrawiam Wszystich Dj_
Klasyk jest lepiej pomyślany niż Proton, w Protonie rzuca się w oczy jakieś dziwne umieszczenie kominka - jak przed nim usiąść i pokontemplować ? Nie ma przejścia z garażu do domu (a mogłoby być, co za problem zrobić drzwi przez pom.gosp.?), mikroskopijna łazienka na dole ... Na górze rozkład jak rozkład, bez większych szaleństw.
Witam ponownie
Proszę o informacje o koszty jakie ponieśliście podczas adaptacji projektu oraz przystosowania projektu do konkretnych warunków na działce?
Zrobiłem małe rozeznanie i przy założeniu wprowadzenia
niewielkich zmian w projekcie:
ściany dwuwarstwowe (w projekcie jest jednowarstwowa)
okno balkonowe proste (likwidacja łuku)
likwidacja okien owalnych, strychowych
zmiana drzwi wejściowych z łukiem i podświetleniami na prostokątne,
tradycyjne jednosegmentowe
odwrócenie schodów prowadzących na poddasze oraz zamiana z
drewnianych na betonowe
projektant wycenil adaptację na 3000zł. Wg mnie to bardzo drogo, razem z projektem to ok 4800zł.
Proszę o opinie.
Pozdrawiam
Proszę o informacje o koszty jakie ponieśliście podczas adaptacji projektu oraz przystosowania projektu do konkretnych warunków na działce?
Zrobiłem małe rozeznanie i przy założeniu wprowadzenia
niewielkich zmian w projekcie:
ściany dwuwarstwowe (w projekcie jest jednowarstwowa)
okno balkonowe proste (likwidacja łuku)
likwidacja okien owalnych, strychowych
zmiana drzwi wejściowych z łukiem i podświetleniami na prostokątne,
tradycyjne jednosegmentowe
odwrócenie schodów prowadzących na poddasze oraz zamiana z
drewnianych na betonowe
projektant wycenil adaptację na 3000zł. Wg mnie to bardzo drogo, razem z projektem to ok 4800zł.
Proszę o opinie.
Pozdrawiam
Witam, ja za adaptacje projektu zapłaciłem 4500, ale mam doprojektowaną piwnicę i nigdzie nie biegałem, zgłosiłem się po odbiór pozwolenia. W kwocie były wszystkie opłaty urzędowe za wyjątkiem mapki geodety 400. Może to nie mało, ale nie miałem czasu na urzędników i wszystkim zajął się architekt.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam