Witam
Mam pewien problem i szukam pomocy/rady co zrobic. Poprzedni wlasciciele mojego domu wstawili nowe okna i obnizyli sufity - okna sa mniejsze od dziur w scianie (nizsze) i teraz szczelina miedzy prawdziwym koncem dziury po oknie a oknie jest uzupelniona plytami styropianu (poprostu hamsko pozatykane) i chcialbym to zrobic - pytanie jak? Na szczycie dziur po starych oknach sa wmurowane nowe nadproza a od nich do faktycznej futryny jest moze ze 30cm. Wie ktos moze co zrobic w takim przypadku?
Pozdrawiam i z gory dziekuje
Obrabianie okien
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Ok, ksiazka jest dobra ale ja bym chcial wiedziec poprostu czy pomysl ktory mam jest dobry.
Jako ze nadproza betonowe (Lki) powstawiane juz sa nad oknami na wysokosci prawdziwgo sufitu nie moge wstawic nizej jeszcze jednych wiec myslalem zeby ze styropianu jakiegos twardego (podlogowy) dociac takie kostki brakujace miedzy okno a nadproze i wklejic je tam (ewentulanie na kolkach wesprzec) na to siatka i otynkowac sama zaprawa... Albo jakos tak...
Co o tym sadzisz??
Jako ze nadproza betonowe (Lki) powstawiane juz sa nad oknami na wysokosci prawdziwgo sufitu nie moge wstawic nizej jeszcze jednych wiec myslalem zeby ze styropianu jakiegos twardego (podlogowy) dociac takie kostki brakujace miedzy okno a nadproze i wklejic je tam (ewentulanie na kolkach wesprzec) na to siatka i otynkowac sama zaprawa... Albo jakos tak...
Co o tym sadzisz??