napęd do bramy
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
przedsiebiorca1
- 1 - ostrzeżenie!
-
Technika_Bramowa
Re: napęd do bramy
Nonsens (reklama Play)
każdy automat jest dobry... masz dwa worki automaty włoskie i niemieckie ( sommera robią w chinach) nie ufaj komuś że coś jest lepsze. Dowiedz się co za daną kwotę możesz otrzymać dodatkowo jakie zabezpieczenia jak działają no i najważniejsze serwis. Ceny masz najtańsze na alledrogo. Najlepiej montuj bramę z automatem nikt nie będzie na nikogo zwalał winy... gdyby coś
Automat Listwa ew dodatki i montaż.
Kolego jak napedy to Facc albo Nice, bedziesz w sklepie sprzedawca doradzi jaki model bedzie odpowiedni do wagi itp. Pozdrawiam
-
budującakobieta
- Aktywny

Ja polecam firmę, która u mnie montowała bramę.Jestem zadowolona z obsługi i z jakości wykonania. Oni mają automatykę firmy beninca. Możesz nawet obejrzeć co mają i za ile na stronie sklep.rakstal.pl
ja kupowałem swoje napędy na stronie internetowej Faac. ceny niższe niż w sklepie a gwarancje dają i można ewentualnie zamówić też montaż.
-
agnieszka71
Siema
Znalazłem ciekawą stronkę z opisanymi tematami budowlanymi
Jak ktoś tak jak ja jest w tech. budowlanym , albo wyżej zapewne mu się przyda ponieważ mądrze tam piszą
Strona to: spam
Nie bierzcie tego jak reklamy , chcę tylko pomóc potrzebującym
Miłego dnia
Znalazłem ciekawą stronkę z opisanymi tematami budowlanymi
Jak ktoś tak jak ja jest w tech. budowlanym , albo wyżej zapewne mu się przyda ponieważ mądrze tam piszą
Nie bierzcie tego jak reklamy , chcę tylko pomóc potrzebującym
Miłego dnia
-
ArturNowa81
- Początkujący

Trochę odkopuję wątek ale chce przestrzec ludzi przed podjęciem złej decyzji. Kupiłem super ogrodzenie, dużo zapłaciłem dlatego postanowiłem trochę zaoszczędzić na napędzie. Kupiłem tej z niskiej półki, jakiejś chińskiej firmy i co? popsuło to cały efekt fantastycznego ogrodzenia. Brama chodzi wolno i ciagle się zacina... nie powtarzajcie moich błędów i zainwestujcie w coś dobrego, a w co konkretnie? Należy pytać dalej bo co ze mnie za doradca jeśli sam nabrałem się na jakiś tani badziew...
Bramy można dodatkowo wyposażyć w siłownik dopasowany optymalnie do modelu i rozmiaru bramy, trzeba o tym pamiętać. Ja mam od www.rapi.com.pl, bardzo polecam, wcześniej sprawdziłam firmę, jest bardzo ok.
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Moim zdaniem nie warto kupować z niższej półki. Najczęściej inwestor przekonuje się o tym po pierwszej zimie. Kupując i montując np. BFT będziemy spokojniejsi. To dużo lepsze siłowniki, ale fakt trochę droższe też. Pytanie, na czym nam zależy
Warto dodać do wypowiedzi Kacpra, że nie tylko zima jest jest testem na solidność, ale np. dzięki ogranicznikom magnetycznym brama jest o wiele łatwiejsza w obsłudze gdy sypnie śnieg. Z tego co wiem właśnie BFT ma taki bajer w swoich napędach (pomimo, że jest to włoska firma, a tam za dużo śniegu nie ma).
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Faktycznie bardzo dobry dodatek. Firma włoska, ale siłowniki ma przystosowane typowo do naszego klimatupokoe pisze:Warto dodać do wypowiedzi Kacpra, że nie tylko zima jest jest testem na solidność, ale np. dzięki ogranicznikom magnetycznym brama jest o wiele łatwiejsza w obsłudze gdy sypnie śnieg. Z tego co wiem właśnie BFT ma taki bajer w swoich napędach (pomimo, że jest to włoska firma, a tam za dużo śniegu nie ma).
Najpierw oczywiście wybór pod kątem jakości napędu i jego ceny. Automat musi być solidny, trwały na lata itp. Ale dodatki w postaci lepszego wyposażenia też mogą zrobić sporą różnicę. I to właśnie mogą być ograniczniki magnetyczne, albo wykrywanie przeszkód czy praca na napięciu 24V.
Teraz najlepiej oceniana automatyka do bram rolowanych to Somfy, Mobilus, Yooda. Jak dla mnie te trzy marki to optymalne rozwiązanie, szczególnie właśnie do bram garażowych rolowanych. Oryginalne napędy masz w http://bramyrolowane.eu/. Pochodzenie sprawdzałem, wypadają dobrze w codziennej pracy.