Płyta gipsowo-kartonowa w starym domu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Płyta gipsowo-kartonowa w starym domu
Witam mam pytanie dotyczące użycia płyty kartonowo-gipsowej w starym , poniemieckim domu.,bezposrednio na ściany murowane z cegieł.Jakiego stelażu użyć (metalowy ,drewniany) i jakiego rodzaju płyty oraz czy zdaje to egzamin w starym domu? Pozdrawiam
- gambit65
- rekomendowany doradca
- Kontakt:
Tam gdzie odpada to trzeba go skuć, resztę jak się mocno trzyma zostawić.Tynk zagruntować i poczekać najlepiej 24 h. Dziury można uzupełnić płytą gipsową na klej w miejscach gzie będą placki kleju np: na obrzeżach płyt.Najlepiej wyznaczyć pionowe linie co 120 cm( szerokość płyty) i wyrównać podłoże.Grubość kleju do 2 cm , jeżeli większa to dajemy klej kawałek płyty ,klej i cała płyta.
gambt- REMONT Z FACHOWCEM
-
Tomasz1980
- Zainteresowany

to jest stary dom wiec ściana jest z desek i trzciny pokryta paroma cm starego tynku, czy pod płytę g-k dać styropian? jakiej grubości i na co przykleić? 2 ściany to ściany na zewnątrz budynku, pokój ten jest na poddaszu jestem laikiem w tej dziedzinę porostu na własna rękę chce wyremontować pokoik i zrobić to jak najmniejszym kosztem
PS: co zrobić z sufitem? zdarłem nierówny tynk i trzcinę zostały same deski, co dalej najlepiej zrobić żeby było tanio, proszę o pomoc
PS: co zrobić z sufitem? zdarłem nierówny tynk i trzcinę zostały same deski, co dalej najlepiej zrobić żeby było tanio, proszę o pomoc
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik