Aranżacja salonu - jakie dodatki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
FotoNaRame
- Zainteresowany

Re: Aranżacja salonu - jakie dodatki
Oświetlenie to bardzo ważny element wystroju i dekoracji każdego salonu i co do tego nie ma wątpliwości. Same dodatki powinny być natomiast dobrane do stylu jaki panuje w salonie, na ściany polecam zastanowić się nad ciekawym motywem, szablonem fototapety.
Świetny sposób to nowe klosze do lamp wiszących, które odmieniają całe pomieszczenie 
-
klaussspol
- Aktywny

Jeśli przymierzasz się do samodzielnej aranżacji salonu, na pewno nie możesz zaczynać od dodatków. Musisz dowiedzieć się jakie meble stanowią trzon aranżacji tego pomieszczenia. Dopiero wtedy możesz myśleć o tym jak je urządzić i jakich dodatków użyć na koniec aby dopełnić całość wymarzonej przez siebie aranżacji
-
lideropinii
- Superużytkownik

Fajnie, żeby w naszej aranżacji znalazł się jakiś wyróżnik, taka aranżacyjne wisienka na torcie.
Pozdrawiamy, Zespół Decoroom
Pozdrawiamy, Zespół Decoroom
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Salon jak by nie patrzeć jest praktycznie najważniejszym miejscem w domu w którym również najwięcej przebywamy i to tutaj spędzamy większość dnia, przyjmujemy gości, odpoczywamy, oglądamy telewizję itp. Warto obejrzeć kilka projektów aranżacji wnętrza salonu.
-
kruchezjabłkami
- Aktywny

Bardzo fajne dodatki w różnych stylach znajdziecie na Behome, naprawdę jest w czym wybierać
Sama się tam nieraz obkupiłam 
-
Loftmodern
- Początkujący

Bardzo trafnym i modnym dodatkiem do salonu jest beton architektoniczny, bardzo zalecam zapoznać się z nim. Potrafi nadać bardzo dobry klimat dla każdego pomieszczenia, a szczególnie salonu.
A dla wygody może worki do wypoczynku? Ja zamawiałam i jestem bardzo zadowolona, a chyba jeszcze bardziej mąż i syn 
polecam dodatki i gadżety ze sklepu homedome.pl - bardzo stylowe, przydatne i w atrakcyjnych cenach
Ja w salonie mam obraz Macieja Cieśla jego sztuka jest bardzo piękna, a można zobaczyć ja na stronie https://pl.wikipedia.org/wiki/Maciej_Cie%C5%9Bla a także dowiedzieć się o tym artyście trochę więcej
A obrazy zawsze doskonale sprawdają się w roli dodatków, ważne aby je tylko odpowiednio dopasować do całej aranżacji. A co powiecie o pufach jako dodatek. Ostatnio przeglądałam rózne strony i zauważyłam, że na większości są i całkiem fajnie to wygląda. May w salonie narożnik i pomyślałam, że można by taką pufę dokupić i nawet wykorzystać ją jako podnóżek. Patrzyłam na scandicsofa.pl skąd mamy nasz narożnik i mają do niego pasujące. Co jak sądzicie warto kupić taką pufę?
iza72
Kortenik pisze:Widziałem i muszę przyznać, że mają się czym pochwalić. Mi bardzo spodobał się ten model donicy ze zdjęcia w ich sklepie. Świetny dodatek do salonu nawet może posłużyć jako taka lampka długimi jesiennymi wieczorami. A wy co sądzicie, warto kupić?
wspaniała ta donica, z pewnością przyda mi się w pokoju, który ma być takim miejscem i do pracy, i do odpoczynku. To prawda, że nic tak nie urozmaica aranżacji jak dodatki świetlne
Uwielbiam dekorować dom, bez względu na to czy są to święta czy zwykłe lato czy wiosna. Dla mnie dbałość o dekoracje jest bardzo wazna. A istota tkwi i różnych szczegółach. U mnie sa to sztuczne kwiaty z https://sztuczne-rosliny.pl/sklep/. Kwiatowe dekoracje nadają się na każdą okazje.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Co sądzicie o cegłach dekoracyjnych?
Ciężko jest zrobić dobrą aranżacje salonu. Ja skupiłbym się na oświetleniu. Lampa do salonu jest bardzo ważna. I też nad tym trzeba posiedzieć , bo nie każda pierwsza lepsza będzie pasować do naszego wystroju. I tak w zależności czy wybieramy lampy sufitowe lub podłogowe trzeba pamiętać i ich wygląd będzie pasował do naszego salonu.