Bardzo ładny, może sobie sprawię, akurat szukamy czegoś z żonąrobertrys pisze:Mi się osobiście bardzo podoba ten model stołu ROZKŁADANY STÓŁ FANO BIAŁY niestety mieszkamy w kawalerce i nie mam dla niego miejsca także musi poczekać jeszcze chwilę aż nasz dom powstanie
Jaki stół do jadalni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki stół do jadalni?
polecam dwa stoły bardzo podobne do siebie :
1. stół rozkładany z podstawą w kształcie litery V -

2. stół rozkładany z podstawą w kształcie litery X -

oba stoły się rozkładają i zajmują 160 cm – 208 cm – 256 cm więc możliwości jest dużo
1. stół rozkładany z podstawą w kształcie litery V -

2. stół rozkładany z podstawą w kształcie litery X -

oba stoły się rozkładają i zajmują 160 cm – 208 cm – 256 cm więc możliwości jest dużo
-
Robert7843
- Początkujący

Jak do jadalni, to ja bym proponował jakiś fajny długi prostokątny stół no i oczywiście pasujące pod względem designu do niego krzesła. Ja zamawiałem w sklepie Meble Łypik własnie stół i krzesła, tylko ze do salonu. Ale myśle ze to nie robi większej różnicy - w końcu w salonie też można jeść 
Ja ostatnio trochę poszalałem i kupiłem stół przy którym na dłuższym boku mieszczę 4 szerokie krzesła
Moim zdaniem to stół powinien mieć możliwość rozłożenia, dzięki czemu możliwe będzie dopasowanie go dla każdej liczby gości. Tak jest najwygodniej i najbardziej ekonomicznie. Oczywiście w cenie są również dopasowane do stołu krzesła, dlatego , jeśli takowych szukacie, zajrzyjcie do sklepu Biuro i Dom. Mają tam szeroką ofertę takiego właśnie wyposażenia.
Tak jak już wspominałem w innym topicu polecam na stronie zona-design.pl sobie oglądnać stoły z kolekcji Makassar Sheesham - te drewno ma niepowtarzalny charakter, jest wytrzymałe i do tego naturalnie zachowane sęki dodają mu uroku. Myślę, że nie jednej osobie przypadnie do gustu.
Popieram, meble z tej kolekcji w zona-design są swietne. Zobaczcie ten stół ze zdjęcia, mi się bardzo podoba (namiar na niego:damyoo pisze:Tak jak już wspominałem w innym topicu polecam na stronie zona-design.pl sobie oglądnać stoły z kolekcji Makassar Sheesham - te drewno ma niepowtarzalny charakter, jest wytrzymałe i do tego naturalnie zachowane sęki dodają mu uroku. Myślę, że nie jednej osobie przypadnie do gustu.

Ja mogę polecić taki stół: 

u mnie jadalnia to nie tylko miejsce spożywania posiłków, ale także miejsce spotkań dlatego zdecydowałam się na rozkładany stoł LEONARDO do halmara. Do stołu kupiłam u nich również krzesła BERGAMO
Do małej jadalni wybrałabym składany. Co do designu, to zależy od gustu, ale uważam, ze najbardziej stylowe są nowoczesne stoły, jak te stoły szklane kwadratowe - zachwycają designem, są też dość solidne.
-
klaussspol
- Aktywny

Jesli masz problem z wyborem stołu do jadalni moge polecić Ci na PW odwiedzenie sklepu gdzie mają na prawdę spory wybór i moim zdaniem bez problemu znajdziesz u nich coś co Ci się spodoba
Tu masz bardzo fajne stoliki kawowe w salonie Pufa Design, takie inne niż wszystkie.
Ciekawe stoły, solidne z prawdziwego drewna znajdziesz w Stolarni Łobzów - duży wybór w wielu kolorach
Ja ostatnio kupiłam szklany, rozsuwany stół do jadalni. Sprawdza się idealnie, a do tego pełni także element dekoracji wnętrza.
my kupiliśmy
Ostatnio zmieniony 11 gru 2018, 18:32 przez budowa876, łącznie zmieniany 1 raz.