Daszek nad drzwi
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Daszek nad drzwi
Ja robiłem taki większy daszek nad garażem. I sprawę załatwiły porządne kątowniki + kotwy. To scalało konstrukcję, a na wierzch poszła zwyczajna blacho dachówka.
A może lepiej skorzystać z oferty sprawdzonej firmy, która niedrogo wykona profesjonalne zadaszenie? Ja u siebie mam daszek nad drzwi od firmy Alutent: http://www.alu-tent.pl/oferta/zadaszenia-membranowe
dokładnie lepiej żeby specjaliści się tym zajęli, żeby na głowę nikomu nie spadł. Ja mam szklany nad głównym wejściem do domu, robiła mi go firma LinealSystem
Pozdrawiam! 
Taki szklany daszek dobrze jest zamontować na konstrukcji ze stali nierdzewnej. U mnie w domu użyto właśnie takiej konstrukcji i daszek służy pięknie bez zarzutu . My współpracowaliśmy z firmą http://ccmetal.pl z Podkarpacia i mogę powiedzieć, że to solidny wykonawca.
dokąłdnie tak, u nas wygląda to podobnie, ale wykonaniem zajęła się firma LinealSystem
W pełni się zgadzam, ja swoje załatwiłem z firmy ESKATTKan-dan pisze:dokładnie lepiej żeby specjaliści się tym zajęli, żeby na głowę nikomu nie spadł. Ja mam szklany nad głównym wejściem do domu, robiła mi go firma LinealSystem
-
DamianTomaszewski
- Zainteresowany

Jeśli chodzi o daszki nad drzwiami, to uważam to za konieczność, zarówno w domach mieszkalnych, wyjściach z klatki w bloku czy przy publicznych budynkach. W naszym kraju potrafi sporo padać i mocno wiać, a zimą dochodzą wiszące nad głowami sople lodu, które potrafią spadać na głowy. Osłona więc po prostu musi być. Na szczęście wiele firm realizuje tego typu zlecenia i jest w czym wybierać: http://www.pcpartners.pl/oferta/daszki-i-zadaszenia/
ja osobiście kupowałam daszki u www.daszkinawymiar.pl i jestem zadowolona, mają duży wybór
-
krzysiek65
- Początkujący

W kwestii daszku nad wejściem najlepiej skonsultować się z fachowcem. Też miałem problem jak ugryźć temat. Jestem dosyć samodzielnym gościem
, balem się jednak o solidność wykonania własnoręcznej konstrukcji i jednak wolałem żeby nikomu daszek na głowę nie spadł. Poszukałem trochę w internecie i okazało się , że w moim mieście jest firma która takie daszki produkuje i montuje, a konkretnie https://chrom-system.pl/ , na ich stronie znajdziesz kilka możliwości jak podejść do tematu. Myślę, że wykonują solidnie swoją pracę. Mam taki daszek już jakiś czas i ma się dobrze.
Najlepiej żeby taki daszek wykonał fachowiec, jednak jest to dość skomplikowana chociaż mała robótka i tym bardziej może sprawić nam kłopot jeżeli się na tym nie znamy.
-
ZSWojtczak
- Zainteresowany

Jeżeli nie wiesz do końca jak się za to zabrać i nie masz odpowiednich narzędzi, to moim zdaniem, konieczna będzie pomoc fachowca w tej kwestii, trudno mi natomiast przewidzieć jakie to koszty.
-
piotrowski
- Zainteresowany

Fajne, funkcjonalne daszki są z poliweglanu. Poliwęglan jest super bo jest wytrzymały a przy tym lekki i przepuszcza światło. Ja daszek kupowałem w scalaplastics.pl Mają różne modele, proste i bardziej ozdobne no i ceny bardzo ok.
Zimy jak nie było tak nie ma. Myślę, że za kilka dni zacznę montaż takiego daszku.
-
kiniakinga
- Zainteresowany

Jeśli macie liche drzwi to lepiej mieć ten daszek bo jak Wam nawilgną to będziecie wymieniać szybko drzwi na nowe. My mamy bardzo krótki daszek, nie mieliśmy możliwości zrobić większego z uwagi na to, że nad nami mieszkają teściowie i mają mały balkon... Nie mogliśmy się dogadać z nimi w sprawie jego rozbudowy dlatego mamy tylko malutkie zadaszenie nad drzwiami. Postanowiliśmy natomiast zainwestować w bardziej wytrzymałe drzwi zewnętrzne z aluminium. Znajomy mówił nam, że ma już 3 lata drzwi właśnie z Aluhaus i nic się z nimi nie dzieje. Zamówiliśmy je na jesień i póki co jesteśmy bardzo zadowoleni. Myślę, że małe zadaszenie nie będzie sprawiało problemu.