Woda z filtra
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
karolinamak
- Aktywny

Woda z filtra
Od pewnego czasu zastanawiamy się nad zastosowaniem takiego filtra z dystrybutorem wody w domu. MIeliście okazję korzystać? podobno jest ogromna różnica nie tylko w jakości wody ale też w smaku
Re: woda z filtra
jak masz kiepską wodę to zastosuj filtr koniecznie, bo to ważna sprawa i chodzi o zdrowie, w moim przypadku nie muszę, mam warszawską kranówkę a ta jest podobno w porządku, miasto się nią chwali już chyba wszędzie, nawet na międzynarodowym lotnisku można się jej za darmo napić
Ja zastanawiam się nad zakupem dzbanka filtrującego, bo nie chciałabym już kupować wody, kiedy mam ją pod ręką
-
Bartlomieja
- Początkujący

Dzbanek faktycznie jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Też długo nie mogłam się zdecydować na jego kupno, a teraz trochę nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niego. Największym plusem jest to, że nie muszę nosić już ciężkich zgrzewek wody ze sklepu.
Ja również zastanawiam się nad filtrowaniem wody. Czytałem, że można zastosować filtry uzupełniające wodę w potrzebne składniki mineralne . Czy to prawda? Męczy mnie noszenie dużej ilości plastikowych butelek i ich segregacja, a zresztą jest to bardzo nieekologiczne. Wolałbym filtrować, to wygodniejsze.
A czy faktycznie filtr robi taką różnicę?
Słyszałem że te technologie są bardzo słabe.
Również rozmyślam nad zakupem takiego filtra.
Jak już brać filtry to z faktycznie zaufanego źródła. Ja postawiłem na markę Procon której filtry znajdują się na terenie mojego domu. Zmiękczanie wody, usuwanie żelaza i manganu - to jest to!
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Ile można stosować ten sam filtr?
jak dla mnie jeśli woda była w smaku zła, to będzie nadal zła, ale przynajmniej zdrowsza 
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Jest smaczna? Polecacie?
-
monikabert90
- Aktywny

Moim zdaniem dzbanki filtrujące to świetna sprawa. Tym bardziej, że teraz już można do nich zamówić wkłady za naprawdę niewielkie pieniądze. W sumie to trafiłam na ten sklep szukając tuszu do drukarki, ale okazało się, że mają też bardzo tanie filtry, tak więc polecam tam zajrzeć 
Różnego rodzaju filtry, czy inne urządzenia w postaci odżelaziaczy i odmanganiaczy jak najbardziej warto jest stosować. Stosując takie rozwiązania w dużym stopniu poprawić można jakość wody, a tym samym wpłynąć pozytywnie na swój organizm. Wiele dobrej jakości urządzeń kupić można na stronie uzdatnianie.net do czego jak najbardziej zachęcam. Sama w domu od jakiegoś czasu mogę cieszyć się naprawdę czystą, pozbawioną szkodliwych substancji wodą. 
AniaO - ekspertka jedyna w swoim rodzaju! 
Poczytaj trochę o tym na blogach jestem pewna, że przydadzą Ci się te informacje równie dobrze jak mi