Jaka firma produkująca okna PCV jest najlepsza?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
martinrekk
- Zaawansowany

Re: Jaka firma produkująca okna PCV jest najlepsza?
Na stronie oknoplus.com.pl są okna Swiss które myśmy kupowali do domu. Bardzo dobrze przetrwały zimę, radziły sobie przy mocnych porywach wiatru, a teraz jak jest już cieplej to możemy sobie wygodnie ustawiać wentylację, żeby się w domu robił przeciąg. Producent jest polski, robią okna w innowacyjnej technice w oparciu o wysokogatunkowe okucia a nie jakąś taniznę.
-
pawelszabla
- Aktywny

Ja rowniez polecam okna z Oknoplusa
-
Grzesiek89
- Zainteresowany

Jeśli szukacie wysokiej klasy okna PCV, to odsyłam do firmy Bros z Buku pod Poznaniem. Firma prócz okien posiada również drzwi a nawet rolety, dlatego polecam zrobić rozeznanie w ich ofercie na stronie internetowej.
Do nowego domu wstawialiśmy okna OknoPlus jakoś w maju. Zobaczymy jak będą sobie radziły zimą ale po tym jak izolują jeśli chodzi o dźwięk to jestem dobrej myśli. Okna zamawiałem u pana Łukasz w Poznaniu, w punkcie na Malwowej. Warto sobie tam podjechać, dobre doradztwo, można porozmawiać sobie o oknach, montażu, izolacji...przez co człowiek wie jakie dokładnie okna sobie kupuje i czego się po nich spodziewać.
Według mnie najlepszą firmą, która zajmuje się produkcją okien jest Drutex. Jest to duży i znany producent okien, więc na pewno o nim słyszeliście. Ja mam okna PCV, które od nich zakupiłem i bardzo je sobie cenię.
-
robertkrajcarz
- Zaawansowany

Ja sobie bardzo chwalę te plastiki które mi sprzedali w Fachowcu w Brzesku. Jest tutaj od niedawna autoryzowany sklep marki OknoPlus. Świetna izolacja, okna według parametrów i wyliczeń sprzedawcy powinien mi ładnie obniżyć koszty ogrzewania zimą w domu. Zobaczymy jak będzie, ale po tym co widzę jak do tej pory sobie radzą z zimnem to jestem dobrej myśli.
Wybrałam okna w firmie Unitec. Firma sprawdzona, indywidualne podejście do klienta, a sam produkt najwyższej jakości. Był bardzo duży wybór i dobre ceny.
Witam, Polecam okna producenta GFO MADES. Bardzo solidne wykonanie. Usługa od pomiaru do wstawienia przebiegła u mnie bardzo sprawnie.
Moim zdaniem Drutex - Sam przed zakupem pytałem znajomych i większość osób miała okna od nich. Nikt się nie skarżył więc stwierdziłem że czemu nie.. Absolutnie nie żałuję.. Okna sprawują się bardzo dobrze
Do OknoPlus się zgłoś przy Gospodarskiej 1, ogarnięci ludzie od stolarki okiennej i ci zrobią nawet największe przeszklenia. Zmieniałem u nich plastiki na te najnowszej generacji, żeby izolację poprawić. Dobrze robią, stolarka całkiem znana i spotykana w wielu obiektach. We Wrocławiu moim zdaniem najlepszy teraz salon z oknami.
Zdecydowanie polecam okna PCV już niezależnie od tego u jakiego producenta. U mnie mam takie okna i jest ok. Ale właściwie już niezależnie od tego jaki będzie producent po prostu okna PCV są najbardziej praktyczną obecnie formą.
Ja osobiście szukałbym firmy, która produkuje na systemach Schuco. To solidna jakość, za którą stoi własne laboratorium badawcze i lata doświadczeń. Warto dodać, że jako jedyni na rynku stosują innowacyjne, zgrzewane z profilem elastyczne uszczelki, co gwarantuje szczelność okien na długie lata. Z opolskiego mogę polecić np. solidnego producenta okien z PVC i aluminium marki Schuco – Kapica. Mają bogaty know-how i doświadczenie, więc na pewno dobrze doradzą.
U mnie w domu mam okna od Vito Polska i jestem zadowolony. Dobrze przygotowane, profesjonalna oferta, duży wybór są w stanie wykonać także określone rozmiary więc będzie można dopasować je do potrzeb.
DRUTEX
mają najlepsze okna. Jakościowo bardzo dobrze wykonane, mają fajne parametry, cenowo też nieźle stoją. My mamy okna drutex w domu już kilka lat i wciąż sprawują się jak nowe 
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Ponad rok temu zamówiłem okna VR90 Synergy od firmy debo.pl. Są bardzo dobrym wyborem, jeśli zależy Ci na nowoczesnym wzornictwie, energooszczędności, wysokiej izolacji akustycznej oraz bezpieczeństwie. Dodatkowo kupisz je w bardzo atrakcyjnej cenie.