Czy jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami ogrodu z tarasem czy malutkiego balkonu musimy się zastanowić nad aranżacją tego miejsca i doborem roślin. Tutaj znajdziesz inspiracje, ciekawe pomysły i nietypowe rozwiązania związane z tym tematem.
Witam! Niedawno kupilem stary dom przy ktorym znajduje sie taras. Ma on liczne spękania i tak jakby zapadał się do środka, czy mógłby mi ktoś doradzić co z nim mam zrobic? Jest on wymurowany cegłą dookoła i po bokach zostal dolany beton. Przychodzili rózni "fachowcy" i jedni mowili zeby przykleic na to płytki lub skuć i zalać ten gruz betonem ale wątpie w kompetencje tych ludzi. Osobiście chcę skuć górną warstwę ok 10 cm betonu i wylać ją od nowa i tu mam pare pytań: czy konieczne jest zbrojenie w postaci siatki z prętów 3mm? czy na ziemię która jest pod płytą betonową odrazu wylać warstwę dociskową 5 cm czy wcześniej powinienem jeszcze jakąs inną warstwę zrobić? czy moge ten gruz wsypać pod spód czy jednak lepiej go wywieźć? Byłbym wdzięczny jeśli ktoś by mogł opisać mi kolejno czynności które trzeba zrobić. Poniżej zamieszczam kilka zdjęć tego tarasu:
Z góry dziękuje za odpowiedz
Ostatnio zmieniony 29 cze 2008, 23:50 przez jot_zet, łącznie zmieniany 1 raz.