Kraty czy rolety antywłamaniowe?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
JoachimKon
- Aktywny

Re: Kraty czy rolety antywłamaniowe?
Zdecydowanie rolety antywłamaniowe, jeżeli szukasz dużego wyboru to masz tutaj plusprojekt.eu/kp1/rolety mają najlepsze marki i dobre warunki.
Kraty to zdecydowanie kiepskie rozwiązanie. Nie dość,ze wygląda to bardzo źle to jeszcze wcale tak skutecznie nie chroni przed włamaniem. A jesli dzień jest łądny i słoneczny i chcemy otworzyć okna to ich nie otworzymy w pełni własnie przez te kraty.
Zobaczcie sobie co najczęściej jest stosowane w sklepach i firmach. Właśnie rolety zewnętrzne.
Jakiś czas temu zamawialiśmy takie rolety do firmy.Zdecydowaliśmy się na skorzystanie z usług tej firmy: wlperfect.
Działają na terenie Gdyni. Mają dobre ceny.
Zobaczcie sobie co najczęściej jest stosowane w sklepach i firmach. Właśnie rolety zewnętrzne.
Jakiś czas temu zamawialiśmy takie rolety do firmy.Zdecydowaliśmy się na skorzystanie z usług tej firmy: wlperfect.
Działają na terenie Gdyni. Mają dobre ceny.
Kierować się przede wszystkim renomą producenta bo to jest najważniejsze, wiele osób podchodzi do tego tematu a dobra cena to kupię, a to jest błąd bo na bezpieczeństwie nie powinno się oszczędzać. Najlepiej po prostu udać się do dystrybutora który ma w ofercie tylko renomowane marki przykładem może być ODB Kielce wtedy macie pewność, że niezależnie co z oferty wybierzecie będzie dobrze.
Niewątpliwe kraty wyglądają tandetnie i nie spełniają w wielu przypadkach swoich funkcji. Lepiej zainwestować w rolety. Sprawdźcie sobie ofertę Roletex. Mają ciekawe rozwiązania.
Spokojnie możesz brać folie na okna w Wynn. Przez folię normalnie wszystko widać, nie ma zniekształceń. Mam sklep z meblami i przyznam, że folie okienne od nich ratują kolor ekspozycji. Nie ma strasznego blaknięcia mebli. Z tego powodu w sumie na początku się zdecydowałem. Pogadaj, bo kontakt z doradcą u nich za darmo, a ludzie ogarnięci. W branży prawie 20 lat.
Dobre rolety antywłamaniowe to podstawa w nowym czy nawet już starszym domu. My mieszkamy na parterze i jakiś czasem temu zlikwidowaliśmy stare kraty na rzecz rolet antywłamaniowych z bojero.com.pl. Bardzo efektownie to wygląda i fajnie się użytkuję.
-
Kamery-Wroclaw
- Początkujący

Obydwa rozwiązania są dobre, zarówno kraty ja i rolety antywłamaniowe, może łatwiej bezie doradzić jeżeli podasz jaki budżet chcesz przeznaczyć na ten cel.
Myślę, że rolety antywłamaniowe powinny wystarczyć. Warto się zaopatrzyć w naprawdę porządnie wykonane. Ze swojej strony polecam bojero.com.pl. Mam je kilka lat i świetnie się spisują, nie odnotowaliśmy an jednego włamania, podczas gdy u sąsiadów odbywają się notorycznie.
-
Tadeo210570
- Początkujący

Dla mnie kraty są kompetnie nie "seksowne". Nie chciałbym by mój dom wyglądał jak więzienie... w firmie bojero robią na prawę fajne rolety. Sąsiad ma firmę Vertihor i też chwali
Witam Wszystkich na forum. Jeżeli chodzi o to co jest lepsze to zdecydowanie rolety antywłamaniowe, kraty nie wyglądają zbyt estetycznie i nie pasują do domu jednorodzinnego.
Rolety antywłamaniowe! nie dość, że chronią to jeszcze zapewniają termoizolację w domu ! tu wyczytałam blindi.pl! 
Myślę, że rolety antywłamaniowe to bardzo fajny pomysł: http://dobroto.pl/wybor-antywlamaniowej-rolety/
Bardziej sprawdzoną i chyba lepszą opcją wydają mi się jednak rolety antywłamaniowe. Kraty to dość przestarzałe rozwiązanie i myślę, że warto iść w coś bardziej nowoczesnego.
Na stronie masters-rolety.pl masz duży wybór rolet i żaluzji do montażu w środku i na zewnątrz. Ja u nich zamawiałem żaluzje fasadowe wraz z montażem i jestem zadowolony. Szybka realizacja wysoka jakość żaluzji łatwo można sobie regulować ustawienie, no i radzą sobie z pogodą – deszczem itp.
Tylko rolety, nie ma nic lepszego