Kupno mieszkania
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Tomek12Tomek
- Zainteresowany

Re: Kupno mieszkania
Kupno mieszkania to najlepsze co możecie zrobić. Kiedy uświadomiłem sobie ile pieniędzy straciłem w życiu na wynajmy, zdecydowałem się ostatnio na zakup w końcu czegoś swojego. U mnie stanęło na gdańskiej inwestycji Fotoplastykon, ale koniecznie przeliczcie czy czasem Wasz wynajem nie będzie droższy niż na przykład rata kredytu hipotecznego.
-
KrzysuToMisiu
- Początkujący

Ja niedawno kupiłem sobie mieszkanie w centrum Warszawy. Niestety okazało się, że w łazience zamontowana jest wanna. Razem z żoną nie należymy do zwolenników wanien, więc od razu postanowiliśmy zmienić to na kabinę prysznicową. Zamówiliśmy kabinę pur i teraz tylko trzeba czekać na dostawę 
Ja sie ostatnio zastanawialem nad tym czy by nie kupic kilku mieszkań pod inwestycje, znalazłem w Wrocławiu bardzo fajne biuro nieruchomości z którego pomocą mam nadzieje kupić kilka mieszkań na wynajem dalej. Dzięki tej inwestycji mógłbym zapewnić sobie dochód stały na długi okres.
Godne zaufania przy większych transakcjach jest biuro Efekt. W każdym razie ja mam z pośrednictwem tutaj bardzo dobre doświadczenia jak sprzedawałem dom. Pieniądze dostałem na czas, na znalezienie kupca też nie trzeba było specjalnie długo czekać.
Moje doświadczenia jak najbardziej na plus. Pomoc dewelopera na wysokim poziomie, a kredytu brak ze względu na fajną cenę. A niska cena wiąże się z moją poradą, żeby rozglądać się za mieszkaniami nie tylko w centrum, ale też na obrzeżach miast. W taki sposób trafiłem na mieszkanie w Piasecznie pod Warszawą na inwestycji Dom Marzeń. Jestem mega zadowolona, a dla zainteresowanych wiem, że zaczyna się teraz sprzedawanie drugiego etapu.
O ile przy zakupie nowego mieszkania nie powinno być większych problemów, o tyle na rynku wtórnym mogą pojawić się nieprzewidziane sytuacje. Dlatego sam korzystam z pomocy Home Scanner. Można tam zamówić sobie raport na temat określonej nieruchomości i dotrzeć chociażby do ksiąg wieczystych. Dzięki temu będzie mieć pewność, że z danym mieszkaniem chociażby od strony prawnej jest wszystko ok.
Myślę że jeszcze lepiej zlecić szukanie odpowiedniego mieszkania agencji, oni znają się na nieruchomościach i potrafią bardzo szybko wyszukać coś co odpowiada wymaganiom klienta
My planujemy właśnie zakup mieszkania, bardzo nam się podobają mieszkania w Apartamentach Nowe Bemowo 2, super lokalizacja i przemyślane rozkłady mieszkań, bo niestety w wielu przypadkach okazuje się, że co najmniej 2 ściany trzeba przestawić, aby mieszkać wygodnie 
Trochę podstawowych zasad związanych z kupowaniem takiego mieszkania i jego remontem. W sensie - mieszkania nowego. Jest to zdecydowanie łatwiejsze niż przy mieszkaniu używanym, ale też wymaga zwrócenia uwagi na zdecydowanie inne kwestie.
Czy ktoś z was kupował apartament przez Panorama Apartments? Jakie macie zdanie?
-
Kingo_Mingo
- Początkujący

Wydaje mi się, że obecnie bardzo ciężko jest kupić jakieś mieszkanie.
-
Kazikdobry
- Aktywny

Jeżeli szukasz m2 to sprawdź stronę dobryadres.pl bardzo duża ilość ofert i napewno każdy znajdzie coś dla siebie.
Warto pamiętać także o tym, że przy kredytach na mieszkanie warto korzystać z pośredników kredytowych nie związanych z żadnym bankiem bo z ich pomocą można wynegocjować znacznie tańszy kredyt, czego nie zrobimy udając się do banku w pojedynkę
Jeśli szukacie mieszkania do kupienia w Warszawie, na rynku pierwotnym, to polecam serdecznie inwestycje APM Development, mnie osobiście bardzo do gustu przypadła inwestycja Apartamenty Nowe Bemowo, bo to moje okolice i wiem z autopsji, że super się tam mieszka 
Bemowo to tak średnio mi pasuje bo pracuje na Grochowie, bardziej mi odpowiada osiedle Nowa Grochowska bo miałabym dwa kroki do pracy. Poza tym tu jest wszytko pod ręką, szkoły, przedszkola, sklepy, co tylko chcesz