Pojemnik na piasek - ukryć gdzieś?

Czy jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami ogrodu z tarasem czy malutkiego balkonu musimy się zastanowić nad aranżacją tego miejsca i doborem roślin. Tutaj znajdziesz inspiracje, ciekawe pomysły i nietypowe rozwiązania związane z tym tematem.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

ilustracja
Zainteresowany
Zainteresowany

Pojemnik na piasek - ukryć gdzieś?

Post autor: ilustracja »

Zamierzam w tym roku kupić taki specjalny pojemnik na sól i piasek do sypania zimą.
Upatrzyłam sobie coś takiego: ogrodosfera.pl/pojemniki-na-piasek-i-sol ale zastanawiam się gdzie to postawić, żeby było pod ręką, ale też nie za bardzo rzucało się w oczy.
Macie jakieś pomysły jak wygospodarować miejsce na taki pojemnik?

KTH

Re: Pojemnik na piasek - ukryć gdzieś?

Post autor: KTH »

u nas zamiast piasku i soli stosują solankę techniczną ( wychodzi rano Pan i z opryskiwacza polewa chodnik) nawet polbruk jest czysty po zimie bez białego nalotu soli ...

podobno taniej niż sól wychodzi i jest ekologiczne

PiotrNiski
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: PiotrNiski »

Ja w tym roku również zainwestowałem już w pojemnik, ale inny niż Twój. Zamówiłem pojemnik na sol i piasek :) A gdzie go schować? Jak na tą chwilę stoi w garażu, a później po prostu przeniosę go za garaż i po sprawię :)

EdardWielki
Początkujący
Początkujący

Post autor: EdardWielki »

Też kiedyś zastanawiałem się w jaki sposób ukryć pojemnik na piasek i sól, bo kojarzył mi się tylko z żółtą, rzucającym się w oko skrzynią ... W rezultacie dobrałem sobie kolor i wygląd do miejsca w którym miał stać, nie musiałem go "ukrywać". Pojemnik na piasek zamówiłem przez internet. Polecam, maja bardzo duży wybór.

62miko
Aktywny
Aktywny

Post autor: 62miko »

My mamy specjalne pomieszczenie na tego typu rzeczy. Teraz stoją tam kubły na śmieci ale za jakiś czas planuję zakup pojemnika na piasek. Do tej pory go nie kupiłam bo nie miałam potrzeby, póki co zima do nas nie zawitała. Słyszałam jednak, ze ma w kocu nadejsć i wolę się zabezpieczyć. Niby nas odśnieżają i sypią solą ale rok temu zapomnieli i przez trzy dni mieliśmy lodowisko takie że strach było wyjść z domu.

marek2134M
Początkujący
Początkujący

Post autor: marek2134M »

Wybór odpowiedniego pojemnika na piasek i sól nie należy do trudnych zadań zwłaszcza gdy mniej więcej znamy kubaturę danego pojemnika to można zadzwonić do tej firmy i sprecyzować dokładnie na jakim rozmiarze nam zależy wtedy obsługa tego sklepu będzie wiedziała jak pomóc. Trzeba ustalić na pewno jaki kolor chcemy ponieważ obszerna paleta z kolorystyką RAL w pewnym sensie nie zna końca w przypadku osób, które pierwszy raz wybierają pojemnik na piasek i sól. Kolejnym etapem jest ustalenia litrażu danego produktu ponieważ możemy spotka pojemniki 100 litrowe, 150 litrowe a nawet 300 litrowe, więc wybór ogranicza nas do naszej własnej wyobraźni. Jak dobrze dobrany pod kątem wielkościowym i pod kątem kształtu dany pojemnik to nie musimy martwić się o ukrywanie jego tylko śmiało ustawić w dogodnym dla nas miejscu :D

Sklep-Instalgrunt
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Sklep-Instalgrunt »

Najlepiej zostawić go w miejscu, gdzie nie będzie za bardzo widoczny, a gdzie w razie potrzeby w zimię będzie dobry i swobodny dostęp.

uuwjad
Aktywny
Aktywny

Post autor: uuwjad »

My swój postawiliśmy niedaleko bramy wjazdowej. Zimą już kilka razy uratował mnie w ciężkiej chwili, kiedy nie mogłem wyjechać. W razie problemu kilka ruchów łopatą i załatwione.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrody, balkony i tarasy”