Kontynuacja tematu: http://www.forumbudowlane.pl/viewtopic. ... 6917#46917 Wielokrotnie zwracałem się z prśbą do spółdzielni ale oni nie widzą problemu. Raz przyszła komisja i stwierdziła, że nie ma zagrożenia dla zdrowia mojej rodziny i wszystko jest wykonane z sztuką budowlaną, natomiast pleśń którą widzieli w narożach ścian stwierdzili że to moja wina, ponieważ jest zła wentylacja w pomieszczeniach.
Okna mam stare i nie mogę sobie pozwolić na większą wentylację ponieważ mieszkanie jest niedogrzane. Zimą temperatura waha się od 14 do 16 stopni w pomiszczeniach.
NIe umię się powołać na żaden przepis, w jaki sposób mógłbym spółdzielnię zmusić do zdjęcia tego ocieplenia z pomieszczeń, gdyż nie ma na to żadnego przepisu.
Do tematu "docieplanie od wewnątrz"
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
damian6565
- Początkujący

-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Wilgoć i co się z tym często wiąże, zagrzybienie jest spowodowane nieskuteczną wentylacją oraz nie zabezpieczeniem przegrody termicznej paro izolacją. Jeżeli wentylacja zbyt wystudza mieszkanie, to nie należy jej ograniczać a zrobić odzysk ciepła. Powietrzem wyciąganym z kuchni i łazienki, ogrzać świeże wchodzące na pokoje.