Obrabiarki CNC czy to skomplikowany temat?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Obrabiarki CNC czy to skomplikowany temat?
Wszystko zależy od nauczyciela tak naprawdę, ja w szkole średniej miałem duże tego na praktyce, Poszedłem do pracy w firmie Zakłady Mechaniczne Kazimieruk i tu to dopiero mnie wyuczyli. Teraz wszystko ogarniam bez problemu i muszę przyznać, że opłaca się, bo naprawdę dobre pieniądze można z tego wyciągnąć - przynajmniej u mnie w ZMK.
-
KolosRes22
- Aktywny

- Kontakt:
Wszystkiego da się nauczyć, jeżeli chodzi o maszyny CNC to równie ważna jest ich odpowiednia jakość, ponieważ na dokładności przede wszystkim musi nam tutaj zależeć. W naszym przypadku wybór padł na producenta tbitech który naprawdę przygotował świetnej jakości sprzęt oraz zadbał o odpowiednie przygotowanie serwisantów oraz osoby odpowiedzialne za dostarczanie części wymiennych. Na pewno mogę ich wyróżnić za to, że maszyny pracując na pełnych obrotach nie tracą mocy więc my możemy również robić wszystkie zlecenia zgodnie z wyznaczonymi terminami.
Jak wszystkiego - tego też się da nauczyć. Trzeba być tylko cierpliwym. Zawsze możesz zacząć od obróbki skrawaniem. Kup sobie jakąś maszynę do obróbki, wyremontuj ją i działaj. Na takie usługi też jest duże zapotrzebowanie.
Ja tutaj mogę poprzeć wybór maszyn CNC od producenta TBI, który dba o wysoki poziom obsługi, wydajność oraz co ważne też odpowiednio dopasowane warunki leasingu co się bardzo przydaje, bo jednak zakup takiego sprzętu to naprawdę bardzo duże pieniądze.
Jak planujecie zakup takiego sprzętu, to ja polecam zapoznać się z ofertą Firmy APX, wg mnie mają bardzo duży wybór maszyn od najlepszych producentów.
Można udac się do ZMK Kazimieruk i podpytać. Tam pracują fachowcy przy obrabiarkach. Znamy się już od lat, na prawde moge polecić.
No tak rzeczywiście. Miałem styczność z tą firmą i muszę przyznać, że znają się na rzeczywaldi79 pisze:Można udac się do ZMK Kazimieruk i podpytać. Tam pracują fachowcy przy obrabiarkach. Znamy się już od lat, na prawde moge polecić.
Zajmuję się trochę obróbką ciśnieniową i obróbką metalami. Teraz wchodzę na instalacje przemysłowe i potrzebowałem rozwinięcia o nowe maszyny. Najnowszy zakup to ploter laserowy. Działa ploter bardzo dobrze, bezawaryjny zupełnie, ciągły kontakt z producentem pod kątem podnoszenia efektywności produkcji.
To zależy, kto ogólnie zajmuje się tym tematem. Dla fachowców obrabiarki pewnie nie stanowią większego problemu, a jakby ktoś z innej branży miał coś zrobić, to pewnie byłaby to dla niego czarna magia
-
Damina90000
- Aktywny

Serwisem stali dobrze zajmuje się firma Bowim, dobra cena, usługa zawsze wykonywana terminowo, naprawdę polecam.
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Ja niedawno korzystałem z usług firmy serwiscnc.katowice.pl. Zajmowali się remontowaniem moich maszyn CNC. Posiadają bardzo duże doświadczenie, wykwalifikowany personel oraz wiele pozytywnych opinii wśród klientów. Byłem bardzo zadowolony z naszej współpracy.
Z pewnością taki profil działalności to niemałe przedsiewzięcie. Myślę ,że z tego względu warto zainwestować przede wszystkim w dobry sprzęt i narzędzia. Wiadomo,że każda maszyna ulega eksploatacji a tym samym usterkom i awariom. Warto mieć więc namiary na firmę dzięki której będziemy gotowi na takie ewentualności i zakupimy odpowiednie części zamienne , sklep Interhandler oferuje właśnie takie części w dobrych cenach.
Kurde, bo to trudny temat jest. Że też chce ci się tego wszystkiego uczyć
Ja zawsze w tej kwestii ufałem specjalistom z skizo zawsze realizują usługę na czas, mają dobre ceny. Wsłuchują się w potrzeby i oczekiwania klienta, ich elementy są bardzo precyzyjne, są wstanie wykonać najdrobniejsze detale. Bardzo polecam 
-
przemek3212
- Początkujący

Obrabiarka CNC nie jest skomplikowanym tematem, jeśli znamy dobrze temat. Sam prowadzę firmę i wiem, że jeśli człowiek się zaznajomi w temacie, to praca idzie zdecydowanie lepiej.
-
austerserwis
- Początkujący

Wiadomo, ze tak. Dlatego też trzeba mieć sprawdzony serwis do naprawy tego typu maszyn.