Płytki w salonie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Płytki w salonie
Mam pytanie.Partet mojego domu ma otwartą powierzchnię.Tzn kuchnia salon, jadalnia i mały korytarzyk nie są oddzielone drzwiami, jedynie zaznaczone częściowo ściankami. Chciałabym położyć jednakowe płytki na całej tej powierzchni ale nie wiem czy dobrze będzie to wyglądało?
-
Mateusz Płotka
- 1 - ostrzeżenie!
Bardzo często kładzie sie jednakowe płytki na prawie całej powierzchni mieszkania.Aby trochę urozmaicić wyglad podłogi, można oddzielić pomieszczenia dekorami i listwami.Na przykład zrobić wzór w jadalni tam gdzie będzie stał stół, w korytarzu położyć kafle na kształt chodnika.W salonie moze być zaznaczone niejsce na stolik przed kanapą.Jednobarwne kafle na całej powierzchni mogą być trochę monotonne.
Popieram.
bedzie wygladac fajnie, nie trzeba nawet "upiekrzac" jakimis mosaikami itp..
My tez robimy plytki na calym parterze : wejscie , salon kuchnia jadalnia (otwarte) schody na pietro i korytaz na pietrze. I zeby jeszcze nie bylo malo, podlogi w lazienkach na parterze i 1 pietrze beda rowniez w tych samych plytkach.
Tak sie teraz kladzie, mieszanie roznych plytek uwazam za kiczowate, co innego jezeli polaczy sie plytki i parkiet.
My bedziemy klasc na podlodze (30x60) nietety wiekszeplytki tej marki byly porostu dla nas za drogie, po za tym lazienka na parterze jest mala, wiec ten format jest w sumie ok.
za mieisac bedzie sie je klasc, to pokaze zdjecia. Mnostwo moich znajomych ma rowniez podobnie, kladzone jednolicie w tych samych plytkach.
bedzie wygladac fajnie, nie trzeba nawet "upiekrzac" jakimis mosaikami itp..
My tez robimy plytki na calym parterze : wejscie , salon kuchnia jadalnia (otwarte) schody na pietro i korytaz na pietrze. I zeby jeszcze nie bylo malo, podlogi w lazienkach na parterze i 1 pietrze beda rowniez w tych samych plytkach.
Tak sie teraz kladzie, mieszanie roznych plytek uwazam za kiczowate, co innego jezeli polaczy sie plytki i parkiet.
My bedziemy klasc na podlodze (30x60) nietety wiekszeplytki tej marki byly porostu dla nas za drogie, po za tym lazienka na parterze jest mala, wiec ten format jest w sumie ok.
za mieisac bedzie sie je klasc, to pokaze zdjecia. Mnostwo moich znajomych ma rowniez podobnie, kladzone jednolicie w tych samych plytkach.
Re: Płytki w salonie
A myślałaś o tym żeby płytki położyć tylko na części kuchennej? A na reszcie pomieszczenie np panele
- Seveno Renowacja Drewna
- Początkujący

- Kontakt:
Weź pod uwagę jak będzie wyglądać salon. Jeśli planujesz wystrój rustykalny czy np. meble holenderskie będzie się to gryzło. Płytki pasują do bardziej nowoczesnego wnętrza. A jeśli już się na nie zdecydujesz to zdecydowanie bez żadnych wzorów, najlepiej gładkie i jednolite na całej powierzchni. Dzięki temu ustawiając meble czy dobierając ozdoby nie będziesz musiał brać dodatkowo pod uwagę wzorów podłogowych. No i coś co podoba się teraz za chwilę może się znudzić i niech będzie to coś co można szybko wymienić, podłoga jednak do takich rzeczy nie należy 
Płytki w salonie to bardzo dobra opcja,pod warunkiem iż będziesz miała ogrzewanie podłogowe,wtedy w zależności od kolorystyki,warto postawić także na jasne meble dla zachowania kontrastu i nowoczesnego stylu.
bardzo oryginalne płytki ma w swojej ofercie firma Pavimenti, moim zdaniem całą jednolitą podłogę można urozmaicić poprzez dodanie kilku takich bardziej wzorzystych płytek. Zobaczcie jaki mają wybór-http://www.pavimenti.pl/oferta, ja jestem pod wrażeniem tych wszystkich wzorów i kolorów.
Kacpi
-
Natalka_77
- Zainteresowany

Też jestem zdania, że cudnie wyglądają ogromne, białe płytki z cieniutkimi białymi fugami na całej powierzchni - są bajeczne i mam takie
z tym, że bez ogrzewania podłogowego ani rusz 
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Ogrzewanie podłogowe jest w tym przypadku kluczową kwestią i również polecam takie rozwiązanie jeżeli decydujemy się na płytki. Sam wzór i kolor to oczywiście kwestia naszego gustu.
meble z dostawą do domu.
Ogrzewanie podłogowe jest bardzo komfortowe - zawsze jestem pod wrażeniem jak jestem u znajomych.
Białe duże płytki na podłogę w salonie? Zdecydowanie tak, wygląda to super. Tylko białe fugi mogą się szybko brudzić.
Białe duże płytki na podłogę w salonie? Zdecydowanie tak, wygląda to super. Tylko białe fugi mogą się szybko brudzić.
Ale nie tylko białe płytki świetnie wyglądają w salonie. Teraz jest mnóstwo pomysłów aranżacyjnych ale i też o wiele więcej kolekcji dużych płytek do salonu.